Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Metamorfoza zvijezde

Jučer sam sa suprugom sjedio na terasi naše omiljene slastičarne Van Doren u Čakovcu. Supruga, kavica s vrućim mlijekom, ja 'pivce za živce' – pšenično.

U neko vrijeme pojavila se grupa djece iz nekih od naših vrtića. Došla djeca na sladoled. Na glavama im plave kapice od papira sa žutim zvjezdicama, u jednoj ruci plavi balon posut jednakim simbolima a u drugoj plava zastava EU, naravno sa žutim zvijezdama poredanim u krug.

Nije to bila jedina grupa djece, bilo ih je još nekoliko i sva su imala jednaku dekoraciju.

Prije dosta godina objavio sam post sa slikom triju zvijezda: crvena, žuta i crna. Sve tri zvijezde su bile prikazane u jednakoj veličini. U međuvremenu je došlo do stanovite 'deformacije'; zvijezde su izmijenile veličine. Danas (u glavama mnogih) izgledaju ovako.

Ne vjerujete!? Dokaz da je tome tako mogla bi biti je proslava Dana Europe 9. svibnja (za cijeli svijet 9. maja) koji je u Hrvatskoj proslavljen stidljivo kao da se stidimo da smo bili na strani pobjednika u 2. svjetskom ratu (neki pak misle da smo bili na strani gubitnika). Da bi nam bilo lakše obavili smo to pod okriljem žute zvijezde.

Pod kavom zvijezdom će se slaviti Dan Europe i pobjeda nad fašizmom u budućnosti?


Post je objavljen 10.05.2018. u 19:09 sati.