Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tignarius

Marketing

LJUBAV i ZLOBA

Dragi zlobnici i ljubavnici,
naslov nema veze s postom.

Što je dobro..za Hrvatsku!?

Naime moju mater izluđuju ovi antifašisti od jučer (Pusić, Goldstein..i još pokoji bijednik) onda ona meni objašnjava koliko je "naših" (tu mislim na blisku rodbinu) nestalo, poginulo na Bleiburgu.
I sad ja idem svake godine (bez ustaške kape) na Bleiburg a ove godine ne mogu, pa mi moja mater govori da ti je ćaća živ pa da zna da ti nećeš ić...
Ja ne idem, doduše iz opravdanih razloga, ali sam u molitvama za stotine tisuća Hrvata koji su pogubljeni na putovima i poljima od Bleiburga do Kuršumlija.
Ne bijesnim ja više na te bijednike koji su pobili hrvatsku mladost, ne bijesnim ni na njihove bijedne potomke koji vrebaju iz civilnih udruga otvorenog društva, ne bijesnim na razne radio i tv voditelji koji svoju bijedu naplaćaju judinim škudama dodvoravajući se nakazama ovog svijeta.

Poznato je da nisam nikakav ljubitelj demokracije, jer je ona svakom razumnom čovjeku samo najviši stupanj opsjene do koje je "društvo" stiglo.
Možda se u budućnosti iznađe neki još perfidniji oblik vladavine.

Evo što su neki "ozbiljni" ljudi govorili o politici, izborima, demokraciji.

Bismarck: Za vrijeme izbora političari uzimaju novac bogatima i glasove sirotinji uz obećanje da će branite jedne od drugih!
Borges: Demokracija je zloupotreba statistike!
J.Ranciere: Demokracije je paradoxalno stanje svake političke moći jer mora biti utemeljena upravo na nedostatku utemeljenja, kao moć bilo koga. Sve državne forme su forme oligarhijske moći. U isto vrijeme ova oligarhijska moć pokušava se legitimirati, na određenoj razini,upravo na moći bilo koga, i tako je prisutna konstantna borba između strukture državne forme i moći naroda.

Nikad se više ne laže, kao prije izbora.... i poslije lova; zaboravio autora.

Slušam Crkvu kako se distancira od aktivnosti nekih udruga!
Nadam se da je to samo formalni stav, jer bez obzira na sve sekularizacije ovog svijeta, naš narod je u bitnom povezan s Crkvom i kao takav mora biti prostora za njega pod crkvenim plaštem.
Ne treba nam "teologija oslobođenja" ali nam treba ideja o "oslobađanju"

I na kraju, dragi bogataši; čuvajte svoju lovu a vi sirotinjo čuvajte svoje glasove!

Smrt antifašizmu, fašizmu, komunizmu..i svima komu..nisam..
Post je objavljen 10.05.2018. u 14:19 sati.