Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/panonija

Marketing

U Hrvatskoj se predobro živi i to Hrvatsku uništava


Prosječni hrvatski megauspješni imbecil, slika s Facebooka

Ne, nisam izgubio um. Mogao bih tu citirati velikoga Waylona Jenningsa i jedan njegov hit iz 1978., ali neću. Možda je ova zemlja trenutno pakao za ljude rođene u osamdesetima, ali ovo je raj zemaljski za većinu Hrvata. Ovaj kaos u kojem nema perspektive je baš super za većinu!

Jerbo, u kojoj to zemlji mogu biti nesposobne budale na rukovodećim položajima? Radim godinama i ravno sam imao jednu pametnu i psihičku stabilnu osobu kao šefa. Doduše, bila je riječ o ženi, a usto i sveučilišnom profesoru, ali godinama liječim kao radnik razne nesigurne muškarce, koje redom ujebavaju loše i ambiciozne supruge ili pak manjak istih, pa sam za malo para psihijatar, prisilni prijatelj i tko zna sve što ne. Služba je služba, družba je družba ne vrijedi u hrvatskom socijalističkom kapitalizmu.

Ovo naše državno uređenje je socijalistički kapitalizam, dakle spoj jugo-socijalizma i divljega kapitalizma iz kojega je uzeto sve najgore od oba sustava. Većina mojih prijatelja rade za državu, uz pokojeg romantika, ja sam budala koji sam godinama na tržištu, što je živi dokaz da sam kompletni idiot. Jer tko iole normalan ovdje je u privatnom sektoru?

Za većinu stanovništva, stasalog pod drugom Titom i ostalim soc-kretenima, ovo je idealni sustav. Napreduje se po iracionalnim postavkama, uništava se svaka kreativnost, gubi se vrijeme na poslu na glupostima, a svejedno većina stanovništva (40+ pa do penzionera) živi baš super, a klinčadija stasala u RH odgojena je tako da je dijete uvijek u pravu, pa današnji srednjoškolci apsolutno ništa ne znaju, ali su apsolutno u pravu. Odgajali su ih tako njihovi roditelji, Šuvarove generacije. I tu je isto Šuvar najmanje kriv, jer Stipe Šuvar je nešto ostavio iza sebe. Zanimljivo, od svih komunističkih moćnika Stipe Šuvar je bio najomraženiji, a nije krao, sagradio je NSK i uredio muzeje, generalno je kao osoba pomogao ljudima. To puno govori o Hrvatima, da su imali problema s jedinim poštenim komunistom.

Sve dok ovdje ne zavladava tvrdo tržište u kojem će se odgovarati za svoje postupke, u kojem splitski nadbiskup neće 15 godina štititi svećenika-pedofila, u kojem jedan Zoran Milanović će se jedino moći kandidirati za ludaru, a ne za premijera, društva u kojem Živi zid će biti anomalija, a ne treća stranka, društva u kojem Plenković neće biti najpametnija politička glava (a budimo realni, Plenki je nobelovac za jednog Peđu Grbina, pogubljenog Beru ili bilo kojeg HDZ-SDP apartčika), društva u kojem Željka Markić neće voditi Crkvu tako da ima više materijala za ucjenu nego Plenki jer dio biskupa ima djecu, a dio biskupa pak ima dečke koji nisu djeca, sve do tada ćemo pakirati kofere.

A ja sam iskreno kreten i idiot jer ovdje ostajem. Od svih članica EU-a, Hrvatska je najgora. A to što npr. Srbija je dno dna, jebe se meni, želim Srbima i Srbiji sve najbolje. Ja nisam socijalist i Jugoslaven, pa da kao moji roditelji sebe uvjeravam da mi je super jer je Poljacima i Slovacima gore od nas. Divan mentalitet.

Treba vidjeti koliko ljudi je u blokadi jer drugima otplaćuju kredite.
Slika i prilika hrvatskoga poštenja.

Ovoj zemlji nema spasa jer većina živi predobro.
Točno tako. Sve dok bude stranačka knjižica i rodijačka veza jača od logike i razuma, nama nema spasa.
A generacije iz osamdesetih, tko jebe.

Pero Panonski, 879. put


Post je objavljen 07.05.2018. u 15:57 sati.