Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

zajeb

evo je počelo. opet se sjatilo pun kurac turista u grad a još nije ni šesti misec, neznan kako ćemo izdurat kroz sedmi i osmi ali prema svim najavama smo najebali, šta oće reč da će se država na kraju sezone hvalit sa premašenim očekivanjima u turizmu, a nama kurac (anči molim te ne obraćaj pažnju, kurac je samo stilska figura). sve je to počelo još u starom rimu, i nije mi jasno koji ga kurac glorificiraju kad je samo donija nedaće onda šire poznatom svijetu. u svakom slučaju meni je interesantan samo jedan car koji je nas zajeba, za ostale me boli kurac, a riječ je o, već i sami možete pogodit, o deioklecijanu.

dakle, ota linčina o'cara je izgradija svoj palac baš na mistu današnjeg splita. zašto? da bi moga plandovat, oli ti narodski rečeno otić na godišnji i drkat kurac. kad su ga zvali nazad da popravi stanje u carstvu svi je odjeba i reka da sadi kupus. neznan koliko je kupusa posadija ali bogami se nije puno satra da se prirani, šta ovi njegovi podanici nebi mogli reč. svi su se po ugledu na dioklecijana dali u plandovanje i iskoristili njegovu ostavštinu kako bi je mogli unovčit, doduše on nije ugošćava svakog, samo odabrane, ka npr sv. duju, pa nije ni bila neka velika navala na palaču, sad od stranaca nemoš proč kroz podrume a da ti se ne zapliču pod noge, što nam je usud idući četri miseca, ali bogami nemoš ni parkirat na rivu jer je blagdan sv. duje. dobro, blagdan ko blagdan proč će za dva dana, pošto je vikend za tri, ali će proč, ostat će ovi šta oče vidit to čudo od palače u idućin misecin i stvarat gužvu oko koje će se svi trsit kako izmust što više eura od turista.

e ali, šta ti turisti meni nose u darove? nose mi kurac od ovce jer sa njima dolaze i poskupljenja. jel bilo bolje da je oti deioklecijan izgradija svoj palac negdi drugdi pa neka onda njima dolaze turisti koji će in se motat pod nogami, a da smo mi onda, silon prilika uspostavili neku industiju, je doduše da smo nekad imali industriju, al očito se nije isplatila, osin oni šta rade zakovice a brodova nigdi, pa se ljudi, kad su već vidili da mogu unovčit dioklecijana pribacili na hoteljerstvo i apartmanizaciju i eto ti novog zajeba. oti apartmana se namnožilo toliko da i nemoš sve popunit pa jedni drugima ruše cine, osim onima u getu, tako ispada da su oni sa margina društva najbolje prošli u post dioklecijanovom dobu jerbo svi oće bit šta bliže palači, a ovi šta su digli kredite za apartmane na kili, kmanu oli brdima su popušili jerbo se turisti, ka ni dioklecijan, neće šetat pet kilometara da bi vidili to dioklecijanovo čudo o'linosti.

u svakom slučaju slijedi još jedna sezona koju triba otrpit.

Post je objavljen 05.05.2018. u 12:53 sati.