Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

TRENUTAK NESTAJANJA



slika: digital artist

Preduboka je ta suza za moje misli što se roje iza mirnog čela, predaleko je ta riječ koja sazrijeva u tišini pripremajući se za objavu u dubini podsvijesti.

Hodala sam iza tvojih tragova bez umora i bez onog čudnog hlada u duši, nestao si kao varljiva mjesečina, moj trag se izgubio u plavetnilu tvojih očiju, a vjetar je zamrsio moje skladne misli, bez suze, bez glasa.

Iz tog stravičnog zagrljaja nijeme mene i nijemosti trenutka, nema gladi pa ni lahor ne plovi mekanim lišćem srebrnih breza iza moje zgrade...pusti me, da odmirujem te minute nijemosti, pusti me da se ne probudim u toj stravi bezličnog zagrljaja preduboke suze.

Za jedan trenutak, kad se kristali orose na tvom dlanu, iz medenog Sunca zalit će me razigrana svjetlost i pokriti vrhove dubokih misli premalih da opišem trenutak nestajanja...

Sve stoji, a valovi dalekih oceana podsvijesti ljeskaju se i spašavaju mi dušu...u mislima rotira spoznaja, ono što dugo stoji, ono što je živo samo po sebi, ono što me uvijek zatekne nespremnu – smjer prema ljubavi, smjer prema duši, putokaz prema skrovitoj stazi, obrasloj mahovinom koja vodi na sjever i konačno spušta taj mir na moj trenutak nestajanja.


napisano: 24.7.2010. u 17.30h na portalu Magicus, iz knjige poezije "PLESAČ NA ŽICI"
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=47676

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga4.php

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2016/02/1631683120/trenutak-nestajanja.2.html

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7889-53-1 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 03.05.2018. u 09:28 sati.