Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

Kraljevska etapa

Vjerojatno ste svi pratili ovogodišnji Tour of Croatia koji je posebno lijepo izgledao sniman iz zraka i prenošen je u preko 100 zemalja. Bjelorus Kanstantsin Siutsou (još uvijek ne znam kako se njegovo prezime pravilno izgovara) je ukupni pobjednik, a to se moglo i pretpostaviti nakon pobjede na 3. etapi pri teškom usponu na vrh Biokova koji sam pratio preko TV-a.
Peta etapa koja je krenula sa mora iz mjesta Rabac preko Labina, Pazina, Boljunskog Polja, sa usponom do mjesta Vela Učka na oko 1000 m/nm i preko prijevoja Poklon koji dijeli Učku od Ćićarije, i zatim nakon spusta do Veprinca i Jurdana dalje preko Kastva, Viškova, Orehovice, spusta u Rijeku i poslije preko Opatije i Ičića sa ponovnim usponom na Poklon (922 m) proglašena je već prije Kraljevskom etapom, a to je i dokazala.

Pokušao sam propratiti bicikliste na prolazu kroz Kastav i stići prije njih do cilja na Poklonu. Na prolazu kroz Kastav bicikliste dočekuje pljesak gledatelja i Kastafska limena glazba.Dolaze vodeći...
,

...zatim prolazi i peloton, tj. glavna skupina prema Viškovu, Orehovici i Rijeci kako bi se opet vratili na Učku.


Brzo krećem prema Poklonu dok je još dozvoljen promet kako bih mogao dočekati bicikliste. Bio sam nekoliko puta biciklom iz Rijeke do Poklona i znam kako je to težak uspon, a na ovom dijelu, malo više od 1 km prije cilja gdje je uspon 14 % uglavnom siđem i guram bicikl, ali ovi biciklisti će to prijeći puno brže prebacujući težinu tijela na pedale njišući se preko sica.


Putem sam vidio još neke bicikliste koji su htjeli doći na vrijeme, neke i kako guraju bicikl. Kad smo stigli i smjestili se već smo na ekranu na Poklonu vidjeli kako najbrži biciklisti prolaze Veprinac, a to znači da imaju samo još 7 km uspona. Uspjevam se progurati i uhvatiti pobjednika ove "Kraljevske etape" Talijana Manuele Boara kako prolazi cilj, makar je Kolumbijac Vargas vodio do 3 km prije cilja, ali na kraju završio kao četvrti u ovoj etapi. Talijan Manuele Boaro je zadnji dio uspona dobro finiširao i pobijedio u završnici ovog teškog uspona na Poklon nakon ukupno 4;15.58 sati, ali je Bjelorus Kanstantsin Siutsou ipak zadržao ukupno vodstvo.


Mirnije je snimati sporije bicikliste.


Sve se to lijepo prati iz zraka.


Umorni biciklisti nakon naporne etape.


Samo ovaj kotač vrijedi više nego cijeli moj bicikl.


"Jadničak" Manuele Boaro, pobjednik ove "Kraljevske etape" na postolju.


Poslije dolazi na postolje još uvijek vodeći u ukupnom poretku i nakon ove etape Bjelorus Kanstantsin Siutsou.


Prije ture sam brzinsku i sirotinjsku maneštru (gusta i jaka) sa mahunama, krumpirom, mrkvom ,celerom, tikvicama... , uz dodani sol, rajčicu, peršin, korijander, češnjak, ružmarin, kurkumu, na kraju sa maslin. uljem. Može i bez kavijara, a nije bilo vrijeme za vino.


Nakon proglašenja moram malo odmoriti i marendati.


Na fotkama za povećati: planinarski dom Poklon na Poklonu i veliki ekran gdje smo pratili utrku malo prije cilja.


Poslije u šetnji okolinom nalazim alpski jaglac.

Post je objavljen 28.04.2018. u 00:01 sati.