Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luonnotar2

Marketing

Stuttgart

Po tisućiti put sam izložena istom problemu: kako sažeti nešto ovako ogromno u kratki post na blogu. Tako počinje i problem obilaska svakog velikog grada, srećom barem je kondicija dobro istrenirana pa to malo ide u prilog da stignem vidjeti veliki dio onoga što me zanima. Kada je Stuttgart u pitanju, treba vam kondicija i vrijeme da obiđete i sam centar, a kamoli sve ono što nudi kada se malo udaljite. Pokušati ću vam približiti neke od bitnijih stvari, onako na prvu :)
Ako ste prvi put ovdje, predlažem da se popnete na vidikovac koji će vam omogućiti da shvatite koliki grad je pred vama. Prilikom ovog posjeta smo samo prošetali okolo jer sam davno već bila gore, a nisam se previše bunila ideji da to preskočimo jer nisam preveliki fan ovolike visine(osim ako dolje gledam s planine ili brda na koje sam se mukotrpno penjala:)) Ovaj toranj otvoren je 1956., a navodno je i prvi tv toranj u svijetu koji je sagrađen od betona.



Ono što me uvijek zabavlja u europskim velegradovima je ''jutarnja tišina'' u centru grada. Pri tome ne mislim na šetnju u 6 ujutro, nego na situaciju koju imate priliku vidjeti oko 9-10h. Većina ljudi koje ćete tada sresti su također turisti, a zapravo i njih nema puno...



...dok se već par minuta kasnije središnji trg popunjava...



...i postaje jedno od glavnih mjesta za odmor, na klupici, travi, betonu..gdje tko stigne:)



Ovdje se nalazi, odnosno nastavlja i Koenigstrasse, glavna ulica u centru...



...gdje možete uživati u kilometarskom šopingu i mnoštvu trgovina...



...meni su iskreno prije bile daleko bolje ponude. Ne znam je li to zbog tadašnjeg suženog izbora kod nas ili su stvarno bili povoljniji i šareniji. Ovaj put sam se malo zadržala samo u Primarku, no za ostalo nekako nisam imala previše volje. Nekako mi je bilo žao zamijeniti ovoliku količinu sunca predugim ostajanjem u trgovinama koje više manje imaju sličnu ponudu kao i ono što nudi Zagreb.



Ono što mi je uvijek bila asocijacija na ovo mjesto je multikulturalnost. Uvijek mi se činio opušteniji od mnogih gradova na tom potezu, a sada je isprepletenost kultura, stilova i različitosti još izraženija (što ne čudi s obzirom na događaje u posljednje vrijeme).



Mislim da je bolje da vas prepustim fotografijama, nekada stvarno nije potrebno previše opisivati :)





Prošetali smo pored zgrade opere, kazališta...



...uočila sam jednog od svojih omiljenih, Hessea :))



Još jedan pogled...



...i na zgradu Novog dvorca..



...i iza se nazire zgrada Starog dvorca...



...meni nekako draži :)



Još malo se zadržavamo u centru...



...



I prije kolodvora odlazimo odmoriti oči do ''Johanneskirche am feuersee''...



...bacimo još pogled na kolodvor...



I selimo se do poznatog Mercedesovog muzeja, no unutra ćemo zaviriti u idućem postu jer mislim da zaslužuje zasebni kutak :)



Post je objavljen 27.04.2018. u 08:52 sati.