Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelija

Marketing

ŠTO ZNAČI SAMORAZVOJ?


slika: digital art

Samorazvoj je polazište od ideje, da sve što radimo, radimo tako da taj rad otvara naše srce i približava ljudima, usmjerava nas prema mogućim događajima koji će nam približiti zajednički cilj za opće dobro. Naš prvi životni razvoj u fizičkom obliku počinje u obitelji, ona je naš stup koji nam otkriva prve životne spoznaje i njegove realnosti, naše opće dobro tako ovisi ponajprije od obiteljskog odgoja. Ma koliko nam obiteljski odgoj pomogao u prvim spoznajama, on nije dostatan da bismo proširili svoje znanje, bez obzira na tu nedostatnost, ostatak života ćemo živjeti najviše po njegovim spoznajama.

Na sljedećem razvojnom stupnju suočavamo se sa školskim odgojem i njegovim zakonitostima. Kada usvojimo znanje kroz školski odgoj, spremni smo ga izraziti u praksi i tu smo sada suočeni sa vizijama koje slijede. Sve znanje, koje smo usvojili u obitelji i školskoj naobrazbi, stoji nam na raspolaganju, da se mi izrazimo po vlastitoj volji. Postajemo ravnopravni sustvaratelji u obitelji i društvu. Ravnopravni? Ova riječ ostaje pod znakom upitnika ostatak našeg života kojeg provedemo u potrazi za samorazvojem. Ta spoznaja uništava viziju pojedinačnog napretka. Negdje u našoj svijesti podsjeća nas, da u njoj nema cjelovite istine. Ravnopravni, potiče me na razmišljanje kako da tu ravnopravnost ostvarim.

Jesam li uistinu ikad bila ravnopravna u svojoj obitelji, školi i sada u društvu? Odgovor za mene je vrlo brz i čist kao suza. Nikad nisam osjećala ravnopravnost. Zašto? Zbog tog „ravnopravni i zašto nismo ravnopravni“ pitanja bez odgovora nastaju vizije i potrage za nedostižom srećom. One se ispoljavaju za poslom koji će me usrećiti, partnerom koji će me voljeti, djecom koja će mi pružiti radost, religijom koja će mi pokazati put kako da je ostvarim. Sreća i put ka njoj vraća me na istinu moga postojanja.




http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic11.php

Post je objavljen 27.04.2018. u 09:27 sati.