Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

22. Homo si teć

Festival sporta i rekreacije "Homo si teć" održava se od 1998. godine i ove nedjelje 22. travnja već 22. put. Smatra se najmasovnijom uličnom utrkom u Hrvatskoj, a do sada nisam bio samo na dvije. Pretpostavlja se da je sada bila najmasovnija sa preko 16.000 učesnika, a gledatelja je bilo još više. Nekad sam trčao i polumaraton, ali za njega se treba pripremati cijelu zimu, a ne samo par proljetnih dana, tako da sam protrćao samo građansku utrku od 1,8 km i poslije propratio fotićem prave trkače prije cilja.
Prvo su startali vrtićka djeca (dm mići trk), zatim osobe sa invalitetom (memorijalna utrka Milke Milinković), a zbog puno malih trkača utrka građana je morala sačekati malo više od planiranih 5 minuta dok ovi pobjegnu. Nakon njih krenuli su maratonci za polumaraton (21.0975 m) i maraton (42.195 m), utrka štafeta 3 x 7 km i Desetka (10 km).

Mići jedva čekaju znak starta.Zbilja brzo trče, a na kraju utrke čekaju ih pokloni sponzora.


Na građanskoj utrci bilo je i puno pasa, a njih uopće ne treba tjerati na šetnju.


Nakon oko 500 m. djeca su na cilju na Gatu Karoline Riječke gdje će se odvijati i zabavni program .


U poklonima za djecu bilo je nešto i za pojesti.


I ja bih naranču.


Andu Tomaš, pobjednicu u Ž kategoriji na 10 km je teško pratiti.


Oznaka prijeđenog desetog km za učesnike polumaratona.


Hosea Tuei iz Kenije vodi u polumaratonu na oko 1 km prije cilja, a nisam ni sumnjao da će pobijediti (tko god dođe iz Kenije pobijedi).


Trčim kraticom kako bih ga ulovio na cilju, a ovdje prije njega nisu njegovi konkurenti, nego trkači na 10 km i u štafeti 3 x 7 km, koji su startali skoro isto kad i on, znači da su više od duplo sporiji od njega.


I Kenijcu je vruće i umiva se vodom nakon utrke.Na cilj dolazi i vesela Sabina iz AK Svetice, ali u utrci od samo 10 km.


Ciljnu liniju, nakon Kenijca, Slovenca i Mađara kao četvrti u polumaratonu prelazi najbrži predstavnik Hrvatske, Ivan Maletić iz AK Žumberak.


Na fotkama za povećati se bolje vidi ugođaj ovih utrka.
Nakon utrka odmor na Gatu Karoline Riječke.Post je objavljen 22.04.2018. u 22:30 sati.