Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Četiri asa

Čistim ja neki dan onak s većega spavaću sobu, i sjetim se vremena kad se drveni pod il parket glanco sa sredstvom koje se zvalo "Četiri asa". Točno se sjećam etikete, bile nacrtane sve četiri boje - herc, pik, karo i tref; dakle to je bio neopisiv miris, nema načina da podsjetim nekog ko nije u životu pomiriso tak nešto koliko je nagrizalo nosnice, a klizalo se iza glancanja koda hodaš po hokejaškom terenu.

I tak moja mama očistila parket i uglancala ga, i za vraga stavila nazad šarene krpare koje su služile umjesto staza. Tu je subotu moj brat imao maturalnu zabavu na kojoj sam bila nazočna i
ja, naravno ispaćeni roditelji i baka po mami.
Bilo je baš krasno, meni pogotovo jer mi je to bio zapravo prvi izlet u svijet odraslih, i sa divljenjem sam gledala sve te svečane oprave koje su nosile cure i tamna odijela sa leptir mašnama koje su nosili dečki. Tata je svečano obećo da se neće nalizat, i zaista je pleso s mamom i zafrkavo se sa poznanicima i smijo se onim očevima koji su se nalokali i morali ranije doma jer više nisu mogli ni sjedit, a kamoli šta drugo.
U neko doba dođemo mi doma, i tata veli - e sad ću ja u intimnom okruženju malo obilježit maturalnu zabavu mog sina, sad sam doma i baš me briga. I krene afterparti. Nazdravljale cure s njim dok su mogle ( bez mene, dali su mi sam da jednom uburim malo prst ), a kasnije je uz prigodne pjesme nazdravljo i sam. Trebam li reći da smo dočekali i brata kad je stigo doma? I on je nazdravio svojoj vlastitoj maturalnoj zabavi, a onda na jedvite jade svi nagovorili glavnog nazdravljača da konačno krene u krevet.
I ajde krene on, i sve je bilo dobro dok nije kreno u ormar objesit hlače na aufinger. Tu se vraćamo na učinkovitost "Četri asa"; proklizo maturantov otac na krpari duž oba ormara i pao kolko je dug i širok, malko se i zaglavio pod polukauč koji je stajo u podnožju bračnih kreveta. Nakon slijetanja uslijedila je bujica psovki u kojima se najčešće spominjalo mamino ime i glancanje poda i navedeno sredstvo, za koje je izrijekom zabranio daljnju uporabu dok god on ulazi u sobu s parketom. Jedva ga nekako pridigli ( znate ono, kliže se svima, pa malo - malo neko koda će skočit dvostruki aksl il zavrnut piruetu ko ruska klizačka škola ) i proklizavajući doveli do kreveta i utrpali u isti. Zahrko je iste sekunde.
Mama je smrtno ozbiljna rekla da joj slobodno slomi obadvije ruke onaj ko je prvi više vidi da glanca parket sa "Četri asa". Ja sam smrtno ozbiljna pitala šta znači "Četri asa". Odgovorila je otprilike - ak se pametno udaš, to ti neće nikad trebat. ( Nisam ni to razumjela, al sam bila prepospana da ulazim u daljnje dubioze.

Sad točno znam šta je mislila.

Post je objavljen 22.04.2018. u 07:19 sati.