Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Primitivka gostuje...

Primitivka gostuje danas kod mece
Prvo da raspravimo što je to gostovanje??
Kad razmislim, to su oni koji su popljuvali sve redom onda, a zna se kad. Posle se neki jesu, neki nisu pokajali, ali većina podvila rep i došla zna se gde. Neće kod mene gostovati pljuvači, misli meca. Misli, ali badava, novac vrti gde burgija neće. Ovde nije bio novac u pitanju nego tajni lik učantravanje kao primitivka. Aha, sad ću tajno doći na blog.
Šipak.
Izbrisala sam mecu, a ova tajanstvena se nije htela pojaviti. Panično sam bockala, molila i preklinjala komp da mi vrati mecu…i uspela. Nema tajnog bloga, samo gostovanje
Hajde ti primitivka, zini, da te vidim. Nisi pevačica, ne moraš pevati, a nisi ni političar ne moraš obećavati.



slika sa neta
Doživljaji primitivke
Krenula primitivka u ranu zoru, pre nego je sunce izašlo iz smoga, a ona prostača sa petog kata ostavila vrata lifta otvorena da ne čeka kad se vrati iz pekare. Može joj se kava ohladiti.
Gde će primitivka nego u snabdevanje. Ide, ide, onako onim odlučnim, primitivnim korakom, kao da svet osvojila.
U sebi sve misli ja sam moderna žena, moderna žena, neću biti primitivka. I ritam koraka podesila toj rečenici. Da bi utisak moderne ženskice bio veći drži mobitel važno u ruci, i kao priča sa nekim, a oko vrata mesto ogrlice stavila žice , kao sluša glazbu.
Nije meni lako, osećam da sam primitivka iako nemam bele čarape i luk tamo zaboden. Vrti onaj primitivizam, hoće da pukne.
U susret mi ide mama sa sinčićem od jedno šest, sedam godina. Gledam ja svoja posla, jer sad ako pogledaš negde krivo, odmah te proglase za nemoralca, manijaka ili najblaže dodele ti titulu, ne razumeš ti dete. Ne gledam mališu, ali gleda on mene.
Kao svaka primitivka, umesto u trapericama, meni vruće pa obukla suknju… Šta ima da mi bude vruće na +26, pitam se sad, ali kasno.
Malac dodje do mene, podiže mi suknju u zrak i pištoljem nacilja, zna se gde. Da li da mu dam pljusku, ili da spuštam suknju. Suknja je pobedila, a malac, da se razume, nisam napisala mulac, poprska me od struka naniže. Izgledam k’o popišana. Sretan malac prodere se.
-Ti nosiš bele gaće, video sam te.
Duboko sam udahnula, zinula da se proderem na derište, neodgojeno, nego šta je drugo, kad ti mama procvrkuta.
-Dopali ste se mom sinčiću. Tako reagira kad mu se neka teta svidja.
Glupo se nasmeših i poštujući sve konvencije napisane, nepisane, planirane i tandrmoljaste, nastavih svoj primitivni život, a ruka me baš zasvrbila…



Post je objavljen 19.04.2018. u 08:27 sati.