Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anita-martinac

Marketing

MINISTAR SOLDO PRIMIO U POSJET SPISATELJICU ANITU MARTINAC

Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije danas je primio u posjetu Anitu Martinac spisateljicu i književnicu iz Mostara. Riječ je o autorici koja je svojim djelima probudila javnost pišući o netaknutim temama iz prošlosti.

Govoreći o svojim djelima autorica je istaknula kako su svi romani pisani nakon dugogodišnjih istraživanja i na temelju živih svjedočanstava preživjelih svjedoka, te da na taj način kroz svoje romane nastoji, pišući o sudbinama stvarnih likova, oslikati nedaće hrvatskog naroda u Hercegovini i Hrvatskoj još od austrougarskih vremena pa do vremena Domovinskog rata.

Ministar Soldo uputio je čestitku autorici na hrabrosti i odvažnosti, te prije svega na ljubavi i uloženom trudu u svoja djela koja govore o važnom periodu povijesti hrvatskog naroda. Budući je i sama sudionica Domovinskog rata i nositeljica Spomenice Domovinskog rata i medalja Ljeto 95 i Oluja, ministar Soldo poručio je kako će Ministarstvo nastaviti pružati podršku autorici u daljnjem stvaranju književnih djela koja progovaraju o mračnim temama prošlosti ali i obogaćuju kulturnu riznicu Hercegovine.

Ministar je također iskoristio prigodu autorici uputiti čestitku na prijemu priznanja „Utjecajne hrvatske žene za 2018. godinu“ koja se dodjeljuje u organizaciji Mreže hrvatskih žena za utjecaj na sva područja života, a koja joj je dodijeljena za utjecaj na području kulture i umjetnosti.

Inače autorica je do sada objavila zbirke poezije „Krvavi brig“, „Ljubim te pjesmama“, „U pogledu“, „U susret riječi“, „Druga riječ je ljubav“ i „Budna“, te romane „Medaljon“, „Posljednji“ te roman „Od Franje do Franje“ koji uz prethodna dva čini povijesnu trilogiju.



Post je objavljen 16.04.2018. u 20:28 sati.