Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

NEKA JAVNOST PROSUDI - TKO JE OD NAS DVA U PRAVU "JA ŽIDOV" ILI VLASNIK RADNJE "HITLER"?!




Prošle godine (2017), u mjesecu kolovozu trebali smo ići obaviti redoviti tehnički pregled na našem automobilu, pa stoga smo ja i supruga željeli da naš automobil bude tehnički ispravan.

Otišli smo da zamijenimo dvije dotrajale (vučne) prednje gume za nove kod Vulkanizera u firmu "FIRMA d.o.o.", koja se nalazi na lokaciji u Osječkoj ulici br. 69 A, u Bjelovaru.

Sa vlasnikom vulkanizerske radnje i odgovornom osobom: Mladenom Bartolčićem, dogovorili smo da od njega kupimo dvije nove gume, i da ih on odmah postavi na naš auto. Sa svime poslom ja i supruga platili smo mu 600,00 kuna.

Poslije nekih šest mjeseci te "nove gume" su se potpuno izlizale, tako da su iz njih se vidjele i čelične vezne žice kao armatura. Između ostaloga na dotičnim gumama; koje smo kupili od gospodina Mladena Bartolčića, pojavile su se na nekim mjestima "kvrge", koje vulkanizeri u žargoni zovu "bubreg".

Prilikom vožnje u zadnje vrijeme mi smo osjetili - da naš auto se trese, odnosno, da poskakuje... Pogledali smo u nove gume koje smo kupili, i imali smo što vidjeti (bile su potpuno ćelave)...

Početkom ožujka ove godine (2018.), ja i supruga smo odlučili da odemo do gospodina Bartolčića, i da mu reklamiramo gume koje smo od njega kupili. Dolazili smo tri puta tokom toga mjeseca ožujka, a od njegovih radnika uvijek smo dobili isti odgovor: da šefa nema. Broj mobilnog telefona od svog šefa nisu nam htjeli dati...

Dana, 30. ožujka 2018., kada smo mi došli, i četvrti put u tu vulkanizersku radnju, bilo je oko 15,25 sati, opet smo dobili isti odgovor; "šefa nema!". Rekao sam radniku u radnji - da sam prošli puta ostavio svoje ime i prezime i broj svoga mobitele da me gazda nazove... I pošto se on ne želi javi - da ja idem slučaj prijaviti nadležnoj gospodarskoj inspekciji.

Ja i supruga smo otišli kući i taman kad smo sjeli za stol i počeli ručati, sa svoga mobilnoga telefona javio se je gospodin Bartolčić, kojem sam preko teefona rekao sve ovo o problemima sa "novim gumama". Vlasnik vulkanizerske radnje je tada rekao da možemo odmah doći do njega, i da se vidi što je na stvari.

Za nekih 15-tak minuta ja i supruga smo došli kod gospodina Mladena Bartolčića, kojega već niz godina poznajem, a zatekli smo zatekli ga u vrlo čudnom obučenom zimkom kaputu. Taj kaput je jakna, odnosno "maskirna vojna uniforma", iako je taj dan bio vrlo topao i moglo se komotno biti u kratkim rukavima, tj. u majici. Nikada ga u životu nisam vidio da je nosio bilo kakvu uniformu. To mi je bilo tako smiješno i čudno, pa sam se s njim i našalio da me on čeka sa cijelim naoružanjem (oružjem) za boj. Pitao sam ga: gdje je smjetio smjestio rakete?

Vlasnik se je u početku počeo izvlačiti na to; da na mome autu nije u redu "špur" i da je potrebno učiniti optiku. Ja sam mu kazao da sa mojim autom je sve u redu, i da ovoga časa može se i on uvjeriti ako provjerimo geometriju kotača... Gospodin Mladen Bartolčić, je zaigrao i na drugu opciju "kartu" te je kazao da na našem autu na desnom kotaču je otišla kugla, i na lijevoj strani kotača krajnik spone. I da je to razlog zašto su se tako gume poderale.

Ja sam gospodinu Bartolčiću kazao da prije tehničkog pregleda prošle godine u kolovozu, je auto bio u servisu, i da smo platili servis i nove dijelove upravo ovo što on navodi da ne valja, i da imamo uredno plaćene račune... I da smo tehnički obavili bez problema, odnosno, da na autu ponovo smo produžili registraciju...

Kad je gospodin Bartolčić, i sam vidio da nije u pravu - pitao nas je; da što mi predlažemo?! Mi smo inzistirali samo da nam otkloni poblem oko guma i ništa drugo. Između ostaloga sam pojasnio vlasniku te vukanizerske radnje: da kako smo u samo nekih šest mjeseci mi mogli istrošiti te gume - a pristojno se prema autu odnosimo, i ne startamo kad vozimo...

Napomenuo sam i to gazdi te radnje - da jedan privatni poduzetnik - koji ima svoj obrt, i bavi se autima mi je kazao da te gume su "čisti tvornički škart", i da su proizvedene većinom od plastičnog materijala. I to sam kazao gospodinu Bartolčiću, da ako odbijemo tri mjeseca zimskih uvjeta (po kojim smo se vozili) snijegu i kiši, na kakvom "trenju" i vožnji su se mogle istrošiti nove gume?!

Ovdje, i ovo moram reći; da rok trajanja jedne automobilske gume je od 7 do 8 godina. Zato nam gospodin Mladen Bartolčić, i nije dao račun za "nove gume", ni za svoj posao balansiranja i montaže, itd. Izbjegao je dati nam račun, pa čak vratiti nam naše polovne auto gume koje je skinuo s našeg auta.. Te, je njegov majstor tada prilikom montaže napravio nam štetu na glavčini kotača, jer nasilno je zašarafio jedan vijak koji je ostao oštećeni - i tako je poslije otpao...

Ja i moja supruga smo istinski ljudi, i još prilikom tog dana našeg posla sa gospodinom Mladenom Bartolčićem, smo mu platili pivo u znak poštovanja i zahvalnosti, i sad vidimo kako prolaze svi pošteni i dobri i pristojni ljudi... Koji žele ostati čistog obraza i ruku i ne stvarajući iza sebe golemi rep - po kojemu će netko džonom gaziti...

Vlasnik vulkanizerske radnje gospodin Bartolčić, je pozvao nas u svoju radionicu, koja u sklopu ima i trgovinu - i pokazao nam dvije polovne gume i dvije nove gume - i upitao koje da stavi na naš auto?! Vidio sam da je čovjek "cicija" i da s nama želi tjerati "šegu", pa sam na to kazao - da ne mora priznati nam reklamaciju, i da mi idemo doma... I da mi nećemo propasti zbog dvije gume, koje su nam napravile štetu od trešnje na autu,.., jer otišla je tako "kugla" i "krajnik spone".

Poslije sam se sjetio da dvije polovne gume koje nam je ponudio gospodin Mladen Bartolčić, u zamjenu, mogle su biti naše stare gume koje nam gospodin Bartolčić nije vratio...

Prigovorio sam i to, da od takvog "fuš" posla sad mi moramo hodati i trošiti vrijeme i novac, i imati drugih problema... Na što se je vlasnik vulkanizerske radnje nasmijao i izgovorio - da mi uvuda idemo kući i da nam je to usput.

Eto, vidite sve velike neke "hrvatine i domoljubi", a izbjegavaju platiti voljenoj državi porez. I na taj način podkradaju Hrvatsku, i s druge strane krše zakon i ustav, i u naše društvo unose bazakonje i nered i smutnju.... i dr.

Pitam se - kako će gospodin Bartolčić, platiti porez državi na nabavljene ilegalne gume, koje je očito nabavio na "crno" kao odbačene i krivo tvornički odlivene falš i proizvedene škart gume.... Kad je gospodin Bartolčić, vidio i sam da smo mi odlučili otići iz njegove radionice sa svojim principima, on se je udobrovoljio, i počeo oko nas skakutati, nuditi nam kavu, mene lupkati rukom po leđima, da će on "ove dvije nove gume" nama smontirati i da ćemo mi otići od njega sa smješkom na licu... I tako je i učinio. Ali nam je napomenuo da druge dvije "nove gume" njega skupo koštaju, 700,00 Kuna.

Takve gume u dućanu u prodaji koštaju po komadu 199,00 kuna. A za taj novac od 199,00 kuna po komadi po gumi, može se čak naći i neke bolje marke guma kao što je naprimjer guma "Sava".

Zašto sam se ja sad odlučio vlasnika te radnje staviti na "stup srama"? Jer ne mogu preko ovoga preći. Ovo činim samo iz jednoga razloga - kada smo ja i moja supruga, otilazili iz vulkanizerske radnje - vlasnik gospodin Mladen Martolčić, se je prignuo na suvozačev spušteni otvoreni prozor, i preko moje supruge mi je kazao: da više ne moram doći u njegovu radnju. Ja sam mu na to odgovorio: Ja sam Židov, i još mi možda hvali "šestokraka" Davidova zvijezda sa strane na prsima. Šef je rekao da ne razumije što sam mu ja kazao - onda sam mu ja pojasnio da je on valjda "Hitler", a ja "Židov".

Još na kraju ovog moga teksta želim nadodati da ovakvi privatnici - djelatnici, dolaze na lak način do kapitala i profita, i samo zato što ih nitko ne kontrolira i gleda što oni rade. Umjesto da su nam vrata od gospodina Bartolčića otvorena (gdje smo godinama dolazili i poslovali); jer smo željeli na fer način sve riješiti, on nam je u svome daljnjem poslovanju vrata zatvorio... I to je razog zašto ovo sve pišem, i neka javnost dade svoj daljnji sud o svemu ovome.

Dana, 13. travnja 2018., platili smo u ovlaštenom auto servisu promjenu na našem autu - na desnom kotaču "kuglu", i na lijevom kotaču "krajnik spone", i to smo platili 520,00 kuna. I imamo orginal račune gdje je izvršena optika - geometrija kotača, koja je pokazala da nema nikakvih značajnih odstupanja... Iako nam je gopodin Bartolčić, zbog svoga "fušarskog" posla i nestručnosti, učinio dodatnu štetu, te on nama nije to oprostio, još na kraju nam je zlonamjerno zatvorio svoja vrata od vulkanizerske radnje u Bjelovaru.


-------------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
H R V A T S K A
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 14.04. 2018. godine
-----------------------------------------------------
1.) https://twitter.com/crostojkovic195
2.) https://twitter.com/stojkovic1958
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 4239.




Post je objavljen 15.04.2018. u 07:19 sati.