Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

NOVI LIJEKOVI – I ZA SPINALNU MIŠIĆNU ARTROFIJU – NA LISTI HZZO



PRVI PACIJENTI SA SPINALNOM NA LIJEČENJU OD UTORKA

Ministar zdravstva RH prof. dr. Milan Kujundžić istaknuo je na konferenciji za novinare da su izdvajanja za skupe lijekove povećana na milijardu 250 milijuna kuna pri čemu je na listu stavljeno 20 novih lijekova. Pacijenti koji boluju od spinalne mišićne artrofije od slijedećeg će tjedna početi primati lijek. Ministar Kujundžć je rekao da je “12. travnja održan sastanak Povjerenstva koje je analiziralo rezultate liječenja spin razom, odnosno moguće rezultate koje je novi lijek prošo i za kojeg smo dobili studiju gdje bi u Hrvatskoj bila moguće uključena 23 pacijenta koji budu ispunjavali kriterije. Danas su na odjelu referentnog centra KBC-a rekli da su oni spremni i da će prvi pacijenti biti uključeni u utorak” ( utorak 17.4. op.a.)- riječi su ministra prof. dr. Kujundžića.

U posljenja tri mjeseca ove godine na listu HZZO stavljeno je sedam novih lijekova . “A ono što je novost su novi lijekovi i za karcinom pluća, karcinom dojke, melanom, karcinom bubrega i naravno za spinalnu mišićnu atrofiju “ – istaknuo je ministar Kujunđić
Predastavljeno je izvješće i o poslovanju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u 2017. godini. Poslovanje je bilo s dobitkom od 24 milijuna kuna.



Post je objavljen 13.04.2018. u 05:41 sati.