Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/depresija-iskustvo

Marketing

dok čekam stabla..drugi put

tražim sadnice svojih ljekovitih stabala.
gdje se kupi bor? a hrast i kesten?
da, rasadnik.
gdje je rasadnik? što trebam reći?sto pitati? kad je sezona sadnje? kako se sadi?
eno rasadnik! zabogamiloga, koliko ljudi, maćuhica, filodendrona, božura, petunija..nema hrasta! ja trebam hrast! on mi je generator pozitivne energije. trebam i vrbu za utjehu. i bazgu ..za čaj!
lutam..zalutam..pogubim se među klemantisima.. trgovac mi nudi ginseng. i đumbir je eliksir zdravlja, kaže. da i aronija.
hvata me panika. mog hrasta, gloga i lipe nema.. a trebam ih! na rubu sam plača..trgovac nudi vode..jel mi dobro? nije mi dobro!!
odlazim, bježim..tlak mi je skočio do neba.
ali to je ok, dok god nemam rak. rak pluća, naravno. tata je imao devet metastaza sve bez jednog simptoma. otišao u tjedan dana.
moji nalazi su još uvijek dobri, za sad. bojim se za život zbog probadanja u prsima. nisam hipohondar. samo sam anksiozna.

frend hrvoje se othrvao tlaku i anksioznosti u teretani, proizvodeći serotonin. i sad, umjesto ručkova, aftera, ljubavnice i butelje vina dnevno, svaki dan vuru i pol tepe u teretani i kuha 50 porcija soje riže i chia sjemenki s bijelom piletinom, koje zamrzava kako bi petput dnevno pojeo zdravi obrok. riješio se škembe, napadaja panike, snizio tlak, stvorio pločice na trbuhu, skinuo se s xanaxa i ostavila ga je žena.

bježim na svoj brijeg. bez stabala. moja potraga je ovaj put prekinuta napadajem anksioznosti..
odem vidjeti tri iskopane jame. tri postelje za moja stabla..tri kolijevke za moje bebe stabla..tu će im biti lijepo i dobro..
tu će rasti i ja ću ih gledati, tu će me ozdravljivati, a ja ću ih paziti.
trebam još tri! za kesten, bor i drijenak. a lipa mi treba zbog predivnog mirisa u lipnju..
a bagrem.. on plijeni svojim mirisom u svibnju.. dakle i bagrem! ooooh.. puno toga još trebam! trebam sadnice! trebam iskopati sve te jame..još jama!





Post je objavljen 12.04.2018. u 09:38 sati.