Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sjedokosi

Marketing

1976. osamdeset godina



RADIO ZAGREB – I PROGRAM

ZA: 21. XI 1976.
Vijesti - u 15,00 sati
Karlo. Štetka
PROSLAV.A "SLJEMENA"
U velikoj dvorani radničkog sveučilišta "Moša Pijade" u Zagrebu jutros svečanom
priredbom proslavljena 80-ta obljetnica osnivanja i djelovanja Hrvatskog seljačkog prosvjetnog društva '"Sljeme" iz Šestina. Prigodnom programu prisustvovali su predsjednik Sabora Socijalističke Republike Hrvatske doktor Ivo Perišin i drugi društveno~politički radnici te poznavaoci izvorne glazbe, kako iz Republike tako i iz Zagreba.
U bogatom programu muški zbor, mješoviti zbor, tamburaški orkestar i folklorna sekcija društva izveli su niz prigorskih pjesama te šestinskih, bunjevačkih, prekmurskih i posavskih plesova.
Ovo najstarije amatersko seljačko pjevačko društvo u našoj republici imalo je do sada niz zapaženih nastupa, kako u zemlji tako i u svijetu, a tamburaški orkestar ovog društva pratio je prošle godine delegaciju Skupštine grada
Zagreba na putu u Japan. Današnja proslava uz prigodni program podsjetila nas je još jednom na postojanje i rad amaterskih
društava u našoj republici pa i u cijeloj zemlji, o kojima bi trebali povesti više brige, naravno ako želimo sačuvati našu bogatu baštinu - izvornih običaja, nošnji, pjesama i igara.



Jutarnji list


Monografija - Pripremila Doroteja Kekelj i Juraj Mihelj




Post je objavljen 04.04.2018. u 18:47 sati.