Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bezuvjetnaradost

Marketing

Programi liječnika i drugih pomagačkih profesija

Dva su nivoa preko kojih imamo interakciju sa drugim osobama :

1. Iz svoje cjelovitosti i jedinstva s božanskim.
Jedino ako smo u stanju svjesno uči u božansku cjelovitost i svoju esenciju, gdje nema programa kojima se nesvjesno uvlačimo u razne igre, onda je naše prisustvo zaista blagotvorno i istinski iscjeljujuće za pacijente ili klijente. To znači da svjesno ulazimo u tzv. alfa theta ili delta stanje, „mjesto „ gdje nema programa i iz koga izvire cijela kreacija. Kada smo u tom stanju onda smo u tom trenu povukli energiju iz svih svojih programa ili tzv. matrixa te oni ne postoje u tom trenutku. Ako se druga osoba uskladi s nama, onda to njihovo isto stanje povlači energiju iz njihovih nefunkcionanih programa i to je prilika za njihovo samo-iscjelijenje. Mi smo tu samo kao katalizator i o njima ovisi hoće li se moći prepustiti toj božanskoj praznini, u njima samima.

2. Drugi nivo su programi koje emitiramo, kao npr .prije spomenuti program pravilne prehrane.

Ljudi će rezonirati s tim programima i lakše će ih prihvatiti, kada ih kognitivno objašnjavamo ili dajemo im upute. To je zato što smo tada sami konzistentni i usklađeni na svim nivoima. Nema unutarnje borbe unutar nas samih, između neverbalnog, verbalnog, kognitivnog, nekognitivnog i duhovnog nivoa. Iz nas tada glatko teče neki prijedlog promjene načina života. On je živ i uvjerljiv i ima veliku moć, pa ga pacijenti lakše prihvate. Ako sami pričamo jedno, radimo drugo, mislimo treće i osjećamo četvrto, samo ćemo još više zbuniti pacijenta ili klijenta.

Ako osoba ne rezonira sa vašim prijedlogom, biti će ljuti ili agresivni prema vama, jer vi im predstavljate ugrozu.
S vašim prisustvom prijeti mogućnost da se promjene i odbace ono za što su čvrsto vezani. Još veći otpor može pobuditi vaše stanje praznine i mira, ukoliko osoba do sada nije uspjela upoznati taj dio sebe. Zastrašujuće je kada se susretnemo s prazninom, koja ugrožava opstanak naših poznatih programa, koji nam daju osjećaj sigurnosti i poznatih referentnih točaka.

Ukoliko njihove negativne reakcije uzimate osobno, to je znak da trebate ponovno preispitati svoje programe s kojima ste uvučeni u nesvjesnu igru s pacijentom.

Koje programe treba otpustiti kako bi bili sami slobodni te kao takvi bili od veće pomoći svojim pacijentima ili klijentima s kojima radimo ?

Program iscjeljitelja, koji nam napuhava duhovni ego i privlači samo one koji imaju nisko samopouzdanje i ne žele sami preuzeti odgovornost za sebe i svoje zdravlje te traže vanjska rješenja.

S tim programom ćete najvjerojatnije imati uspjeha kod pacijenata, no oni nisu uglavnom trajni i služe za vaše još veće napuhavanje. Nakon vas osoba će tražiti neko drugo vanjsko rješenje i pomoć i stalno će se vrtiti u istom krugu.
Što vam taj program govorio o vama samima ? To znači da se postavljate u višu poziciju u odnosu na druge i da time sami negirate osobnu moć drugih. To znači da ćete morati iskusiti i sami suprotni polaritet ove igre i svemoćnog iscjeljitelja, koji se može zvati npr. nemoćni pacijent.

Program spasioca, žrtve i progonioca /Karpmanov trokut /.
Možda vi sami imate program žrtve i onda na svoja leđa preuzimate tzv „tuđe probleme“, vezujete se za pacijente ili klijente i onda neminovno rotirate u ove druge dvije uloge Karpmanovog trokuta. Imate ideju kako je vaša misija da spašavate druge, a onda kada počinjete pucati pod teretom „tuđih „ problema postajete gnjevni progonilac, koji je ljut na njih, jer oni nisu zahvalni, sebični su, samo uzimaju itd.

Program mudraca je sličan kao program iscjelitelja.
To je isto ego trip koji kaže da vi kao liječnik znate više od drugih i stoga je vaša uloga savjetovati i učiti druge. Istina je da ste tijekom učenja na medicinskom fakultetu ili nekom drugom fakultetu dobili neke informacije, koje nisu dostupne većini pacijenata /usprkos doktora Google-a /. No to nije razlog da se postavljate u superiornu poziciju, čak i kada to od vas nesvjesno zahtijevaju pacijenti.
Tada se trebate povezati s esencijom druge osobe, koja je iznad ljudskih kriterija važnosti i kompetentnosti i prepustiti automatski vođenom procesu, koji je najbolji za pacijenta. Možda ćete mu dati neke stručne informacije i upute, no one neće doći iz vašeg malog ja, nego iz automatske povezanosti sa najvišom božanskom inteligencijom.

Program new age savjetnika Ili neortodoksnog, komplementarnog liječnika ili pomoćnika.
U tom programu se nalazi sjeme borbe s konvencionalnom medicinom i ono privlači takve pacijente ili klijente, koji su se razočarali u konvencionalnoj medicini. Bez obzira koju tehniku koristite, biti ćete efikasni ili neefikasni samo ukoliko to činite ili ne činite iz svoje esencije ili pozicije cjelovitosti.
Da li sami sebi uhvatite u prosuđivanju raznih tehnika liječenja kao jedine ispravne ili pogrešne i u toj igri sudjeluje s pacijentima ?

Program nedodirljivog autoriteta, koji ne uspostavlja dublji odnos sa pacijentima. Sve ostaje samo na kognitivnom nivou. Vjerojatno nemate taj program, jer inače ne bi čitali ovo.

Program emocionalne spužve, koja pretjerano učestvuje u emocionalnim burama pacijenta. Taj program je dio programa žrtve. To znači da vi sami nemate zdrave i jasne emocionalne granice i gubite se u distorzijama drugim. Tada niste od pomoći niti sebi, niti drugima.

Program onoga koji sve razumije, oprašta i prihvaća te uvijek treba biti dobar prema ljudima.
To je veoma štetan program, prvenstveno za vas same. Vi niste autentični i prihvaćate ono što je inače neprihvatljivo. Možda mislite kako je to sveti čin, no to je disfunkcionalno ponašanje.
Ovisni ste o odobravanju svojih pacijenata i drugih ljudi, kao i o njihovim prosudbama. Previše racionalizirate i psihologizirate sami sa sobom i to isto radite sa pacijentima.
Kao takvi možete biti omiljeni među pacijentima i kolegama, no to je samo površna uloga. To znači da sami imate puno potisnute ljutnje i drugih emocija, koje nisu autentično izražene.
Onaj dio koji niste razriješili sami sa sobom, naravno da nećete moći potaknuti na razrješenje niti kod pacijenata. To je također program koji je dio Karpmanovog trokuta.

Taj program sam ja dugo nosila i poznam ga dobro . Često ga imaju oni koji „rade na sebi „ i imaju sklonosti pomagati drugima.
Svakome dođe trenutak u životu, kada kaže dosta tom programu.
Trebaju se prekinuti ovisničke i sentimentalne vezanosti s ljudima, s kojim ste izgradili takav odnos. Treba prekinuti svoj identitet sa sobom kao dobrom osobom. To ne znači da ćete postali loši i neosjetljivi za tuđe potrebe, nego da ćete biti autentični ili svoji te nevezani za kolektivno usvojene kriterije ponašanja i očekivanja okoline.

Je li vama dosta povlađivanja okolini i svojim krutim kriterijima što je dobro i ispravno?

Ne možete na svojim leđima nositi teret svijeta !
Možda ćete izgubiti neke do tada tzv. prijatelje, pacijente ili klijente, no doći će vam oni koji mogu podnijeti i koji cijene vašu autentičnost, iskrenost i slobodu.

Tada taj vaš odnos dovodi do vašeg procvata i procvata svih oko vas.

Eto toliko za sada dragi moji profesionalni pomagači ?


Post je objavljen 21.03.2018. u 13:03 sati.