Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

brazil

čitam jučer u slobodnoj kako je svjetska banka objavila analizu zanimanja koja bi trebala ići u povijest i onih koji čine budućnost razvoja. pa tako između ostalog u zanimanja koja će otići u ropotarnicu povijesti spadaju: konobari, kuhari, vozači, varioci, doktori, računovođe i još neki, jer će ih zamjeniti roboti i automati, a u one koji će baštiniti ovu planetu spadaju: programeri, i sve vele it stručnjaka. odma su se javili ovi naši koji su u toj analizi pronašli materijala za palamuđenje o hrvatskoj obrazovnoj sceni. onda danas vijest kako je uberov autonomni automobil, to je oni bez vozača, u americi ubio prvu biciklisticu te su slijedom navedenog događaja odmah obustavili sva testiranja diljem svijeta.

s obzirom koliki je odlijev 'mozgova' u lijepoj našoj izgleda da nam se ne piše lijepa budućnost, ali kako uvijek u svakoj priči postoji neko ali tako i u ovoj o robotizaciji i automatizaciji društva uvijek postoji alternativa. pa će se tako stariji blogeri prisjetiti filma 'brasil' iz '85 godine sa plejadom istaknutih glumaca tog vremena među kojima istaknutu rolu ima i robert de niro u ulozi borca za društvenu pravdu, koji na jedan sarkastični način prikazuje modernizaciju društva. tada je, prije 33 godine taj fil spadao u sf žanr, ali danas bi bio itekako aktualan u žanru društvenih tema. preporučan pogledati.

e sad, ja mislin da se ljudi ne bi tribali bojati te automatizacije pogotovo ne ovi ode kod nas. a zašto? pa zato šta su ovi naši zajebali toliko država koje više ne postoje a oni su još uvik tu, tako će i ova automatizacija po mom sudu neslavno propast ka šta je i primjer spomenutog ubera, a zašto? zato šta nema toga šta naš čovik ne može zajebat, no bez posla neće ostat sigurno, jerbo još nisu izmislili robota za čišćenje govana, a kad se začepi kanalizacija govna svima dođu do grla, našta su ovi naši navikli već generacijama.

Post je objavljen 20.03.2018. u 09:54 sati.