Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nediljkonedic

Marketing

XVI. MPL (konačna redosljednica)

Spušten je zastor na XVI. Memorijal Pavle-Libran. Objavljena je konačna redosljednica pa smo doznali pobjednika. To je po prvi puta postao makedonski zagonetački velemajstor i urednik Dragan Ivanovski. Evo sada i poredka:

1.) Dragan Ivanovski (Skoplje, Makedonija)
2.) Nevenko Soldo (Široki Brijeg, BiH)
3.) Zlatko Delić (Banja Luka, BiH)
4.) Stjepan Orešić (Zagreb), 5.) Marko Mihaljević (Ostrvica), 6.) Antun Jurić (Aachen, Njemačka), 7.) Nedjeljko Nedić (Ugljara, BiH), 8.) Antun Cvitković (Karlovac), 9.) Zdenko Ćavar (Knešpolje, BiH), 10.) Zoran Radisavljević (Novi Sad, Srbija)

Iako sam jedan od rijetkih zagonetača koji je sudjelovao u svih šesnaest Memorijala, mislio sam da se u slučaju dvaju odvojenih zagonetaka konačan poredak formira zbrajanjem bodova osvojenih u oba zadatka. Ali nije tako. Do konačnoga poredka u MPL-u dolazi se stvaranjem treće ljestvice u kojoj su samo zagonetači koji su sudjelovali u oba zadatka. Takav sustav ove godine jedino nije odgovarao Nevenku Soldi koji se, nakon izbacivanja svih premetaljkaša koji nisu poslali maksiverzalke, pomaknuo za samo jedno mjesto, odnosno s drugoga na prvo, dok je Dragan Ivanovski s pozicije iza dvadesetoga mjesta „uskočio“ među prvih deset jer maksiverzalke nisu poslali Capan, Bovan, Ozdanovac, Žarković, Milica Šimić, Medo, Bach, Jovanović, Cetić, Ligutić, Babijanski, Mahmutović, bračni par Hahn. Iz poredka maksiverzalki, pak, Ivanovski se pomaknuo s drugoga na prvo, a Soldo s devetoga na osmo. I svim inima to je išlo u prilog pa je među prvom desetericom samo Nevenko Soldo bio među prvih deset premetaljkaša.
Na koncu, upućujem iskrene čestitke najboljima i organizatorima. Lijepo je što zajednički čuvamo uspomenu na dvojicu zagonetačkih velikana Pavla Bogdanovića i Branka Lipanovića.

Sudionik


Post je objavljen 19.03.2018. u 00:25 sati.