Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/theartofbeingyourself

Marketing

Ovce i pastiri

" Isus neprestano govori: "Ja sam vaš pastir, a vi ste moje ovčice."... Uvijek sam se pitao, kako ni jedan čovjek nije ustao i rekao: "Kakve to gluposti govoriš? Ako smo mi ovce, onda si i ti ovca, a ako si ti pastir, onda smo i mi pastiri." Ne samo njegovi suvremenici... dvije tisuće godina ni jedan kršćanin nije postavio pitanje da je to vrijeđanje čovječanstva, da je to takva velika uvreda nazvati ljudska bića ovcama, a sebe nazvati pastirom spasiteljem!
"Došao sam vas spasiti"..., a nije mogao ni sebe spasiti. Pa ipak se pola čovječanstva nada da će se on vratiti i spasiti ih. Jer vi ne možete spasiti sebe. Potreban je jedini sin Božji, Isus Krist. On je obećao svojim ljudima: "Ubrzo ću se vratiti, još za vašeg života..." A prošle su dvije tisuće godina - mnogo života je prošlo - no čini se da nema nikakva znaka, nikakvog pokazatelja...
Sve su religije radile isto, na različite načine... "
Chandra Mohan Jain (Rajneesh)

Koje su karakteristike ovaca? Poznate su kao ne baš pametne. Što one rade? Bleje. Daju mlijeko, vunu i meso. I bleje. Zašto bi čovjek odabrao da živi kao ovca, umjesto da bude čovjek? To nema nikakvog smisla, ne postoji zdravi razlog za takav odabir. Možda je tako lakše, ali to nije život vrijedan življenja. To nije stvarnost, već puko fantaziranje, blesiranje i kukavičluk. Hrabrost je biti na svom putu, a ne truckati se sa stadom. Hrabrost je vlastito istraživanje, a ne gutanje gotovih nazovi-istina.




Post je objavljen 17.03.2018. u 10:44 sati.