Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Sa zrncem života



Završni račni tač posta je u najmanju ruku neprihvatljiv.
ta nismo ovdje pobogu da bi živjeli ili umirali stvarni život, zar ne, ili ... (Grunf 15.03.2018. 20:44)


Dobro zapažanje u komentarima jučerašnjeg posta, o izbjegavanju nedaća realnog, tkz. stvarnog života na blogu. Opisuje se uglavnom pozitiva, duhovno uzdizanje, humor, iznose se obično nedodirljivi politički stavovi, voli se ili čezne u najplemenitijem smislu, spremaju se najšarenija jela, te kolači koji obično ne uspiju, al eto na blogu su objavljeni rijetko uspjeli primjeri, objavljuju se fotke najzanimljivijih i egzotičnih putovanja.
Ja sam svih ovih 14 godina ubacivao u postove i svakidašnje nedaće, nekad bih provocirao i s eksplicitnim seksom i na druge načine provocirao konzervativni mainstream. Nikad nisam bio iskren poput naših Andrea, jer sam vrlo jasno shvatio da u publici ima i dosta čitalačkih svinja, koje se ipak zadnjih godina drže umjereno nevidljivima, hvala im. Iskrenost života koji se gasi hrani lešinare, a ti pak nikom ne trebaju, koliko god samouvjereni bili.
Mislim da bih na osnovu blog postova od 2004. na ovamo mogao rekonstruirati stvarni dnevnik svih ovih godina do 2018. i da ne bi bio dosadan, koliko ponekad blog jest. Opisivanje stvarnosti mi je stvarno pomoglo recimo 2013. kad sam se našao u naizgled nemogućoj situaciji, javilo mi se mailom više mahom čitateljki, s nevjerojatno korisnim idejama, npr. ako su šefovi neke službe korumpirani u tvojoj županiji, ti se možeš direktno obratiti državnoj službi, to mi nikad ne bi onda palo na pamet.
S druge strane jako dugo me terorizirao jedan bloger, tadašnji favorit uredništva i često na naslovnici. Nikako mi nisu bili jasni njegovi pravi motivi. Na kraju se uspostavilo da je motiv bio ljudski, odveć ljudski, često puta sam onda kao sindikalist boravio u Zagrebu i dva puta sam se našao s njegovom djevojkom blogericom, i ona je slučajno jedan dan otkrila njegov virtualni identitet, on je pod tim nickom prestao pisati, ja nisam širio dalje, jer su mi zbilja ovi konflikti novijeg kova sve dosadniji.

p.s.

Najvažniji događaj jučerašnjeg dana je meni ipak Jinovo šišanje, pogodio sam koje će mu mjesto u stanu opet postati jedno od omiljenih.




Post je objavljen 16.03.2018. u 09:32 sati.