Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hls-ri

Marketing

Krivo obračunati prekovremeni sati


**********************************************************

Poštovane kolegice i kolege,
Upoznati ste da su velikom broju liječnika krivo obračunavati prekovremeni sati u periodu od 2013. do danas.

Hrvatski liječnički sindikat pokušao je ispraviti nepravilnosti nagodbom i na lokalnoj razini podružnice i u pregovorima sa ministrom.

Nagodba nije postignuta i na Glavnom odboru HLS 9.3.2018. donešena je odluka da Hrvatski liječnički sindikat poziva svoje članove na podizanie tužbi radi isplate duga po krivo obračunatim prekovremenim satima,
Sindikat će svojim članovima pružiti pravnu pomoć iz novca od članarina. Sindikat ne daje vremensku klauzulu odnosno možete pokrenuti tužbu kad hoćete. U pregovorima smo sa više odvjetnika u cilju najboljeg regionalnog organiziranja, najpovoljnijih cijena usluga i odabira osoba od povjerenja. Sigurno je da će sindikat snositi troškove odvjetnika suprotne strane i sudskih troškova u slučaju gubitka spora, dogovoreno je i da ukoliko bude zajedno preko 300 tužbi plaćanje svih troškova postupka uključujući i odvjetnički trošak i nagradu neće ići na teret tuženika. Za sve konačne uvjete i imena odabranih odvjetnika javljam se za koji dan.

Ne članovima nudi se mogućnost da se učlane u sindikat i da nakon 6. mjeseci članstva ostvare pravo na pravnu pomoć.

Hrvatska liječnička komora objavila je da se policu osiguranja koju je komora uplatila u ime svih nas liječnika članova komore može iskoristiti u svrhu prava na pravnu pomoć u ovom slučaju ( vidjeti posljednji broj liječničkih novina).
Meni iz nepozantih razloga ishitren je rok za ostvarivanje prava iz ove police sa rokom do 15.3.2018. jer do zastare još ima vremena. Molim kolege koji svoja prava žele iskoristiti preko police osiguranja koju smo uplatili preko HLK da istu aktiviraju čim prije sa naznakom da dobro pročitaju što potpisuju. Meni se osobno ne sviđa da svojim potpisom dajem pravo odvjetniku da se nagodi bez moje dozvole. Opcije ostaju i pojedinačne tužbe i ovdje dobro razmislite, usporedite i odlučite. Odvjetnik mora biti osoba od povrenja i na svakome je da sam izabere.

S poštovanjem

Igor Barković

Predsjednik Izvršnog odbora HLS Podružnice Rijeka

U Rijeci 13.3.2018.

-------------------------------------------------------------------------------------

Post je objavljen 13.03.2018. u 01:47 sati.