Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogdogg

Marketing

ABIDJANSKI DANI

ABIDJANSKI DANI

Jonathan je na Kho Samuiu zabunom čvaknuo nekakve hormone. našao ih je u ruksaku lady boya. valjda mislio da je harmony. sav se nadima i pušta nemilosrdno smrdljive vjetrove. raste mu nekakva pupčana vrpca ili koji je to već kurac? zvao sam hitnu i otišao na aerodrom. letim za Abidjan preko Dohe. zvao me Franjo Gregurić. On, Štern i Mišković su izbili nekakvog Kineza iz cipela na texas holdemu. na kraju im je na salveti prepisao plantažu kakaovca. berba samo što nije počela, a klinci se razbježali po okolnim školama. nevoljko se laćam ovakvih pizdarija, ali dugo me nije bilo u Abidjanu. u avionu slušam Thompsona. baš paše na ovaj hrvacki neokolonijalni guard. konačno da i mi nečiju vunu predemo ili nečijoj majci sišemo. ili kako se već kaže...oj anice, kninska kraljice!

slijećemo predvečer. zabole me za taj breathtaking landscape na kojeg nam stjuardesa sugerira da obratimo pažnju. zovem Drogbu, al se ne javlja. klinac koji mi nosi torbe kaže da odlično igra nogomet. obećavam mu transfer u NK Novigrad. pita me da di je to? mislim da me prate dvojica iz Boko Harama.
čim čim sam se smjestio, nazvao sam Djendjeta. frajer rihta sve živo: od white widdowa do lokalnih izbora:
-De si Đenđi carski pavijane!
-OOO pa de si Dože bjelčugo kavurinska?
-Eto me u ovoj tvojoj savansko-prašumskoj nedođiji.
-Opaaa brate! nego, jesi ponio kurac ovaj put sa sobom? imam opaku robu frende!
-Mojne me opet s onim tvojim neandertalkama. nemam više tolko ogledala. daj nešto što nisam nikad probao. neku totalnu nekonvenciju.
-Ti što nisi probo? Pizdo nedojebana, Afrika cijela ne bi tvoju bolest nahranila...imam bomba stvar-kurva bez nogu? ko top čovječe!
-O majku ti jebem bolesnu! Upiši me za ponedjeljak!

Kako vidim na ulicama, građanski rat ne jenjava...he he, da gospodarski rast my ass! još 1999. kad smo onoj slončugi kljove pilili flexericom, Robert Guei me žico Zastava kalaše po 2 eura komad. uvalio mu pun brod zaštekanih ero uzija. stvarno ne kužim kako je uspio taj puč. valjda su kršćani imali samo toljage.
na plantaži opći kaos. nekakva humanitarna misija ispire mozak klincima sranjima o exploataciji i potrebi obrazovanja. još i neka lokalna komunjara. kune se u Gbagba i naskakuje stabla. tamani urod pa ga na crno liferuje za Pionir Suboticu. u nutelu ću ga pravim! postrojio sam ujutro klince odmah konstatirao u čemu je problem-prosjek godina 15! to sve već pokvareno i zadojeno anti-globalističkim pizdarijama. pola sam ih odmah otpustio i unovačio friške 12-godišnjake:
-ajmo momci, ciop ciop! ko bi vam još dao dolar i po na dan!
uglavnom, da ne duljim puno, 6 sam muha jednim udarcem satrao. eto me na aerodromu u mrskom Yamassoukru. pod rukama mi teplo izdanje Glasa Abidjana. čitam o pokolju misionara pored jedne plantaže kakaovca kojeg su izveli gbagbovci. stiže poruka od Djendjija:
"haraš li išta?"
odgovaram:
"hromo"

Post je objavljen 06.03.2018. u 01:41 sati.