Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/andrea-bosak

Marketing

Jedan dio moje priče koju nisam još dovršila

...Nakon sat vremena Jakov je parkirao auto na parkiralištu nasuprot kafića i ostao nepomično sjediti držeći volan, ugledao je na maloj terasi djevojku kako spretno postavlja čaše na uredno složenim stolovima. Na tren je zaboravio da pored njega na suvozačkom mjestu sjedi osoba s kojom je proveo burnu noć na svom radnom mjestu. Maja je primijetila njegov pogled ali nije osjetila ništa iako je znala koliko ju Jakov privlači.
-Ajde izađimo već jednom pije mi se kava pa je u kafiću gledaj koliko ti drago samo joj molim te nemoj reći da si Jakov jer će poludjeti što sam te dovela tu a da nju prije nisam pitala.
- Aha, može - promrmljao je i izašao da Maji otvori vrata kako bi izašla iz automobila.
Sofija je bila zauzeta pripremama terase za popodnevno slavlje i sa nekoliko stalnih gostiju tako da nije ni primijetila prijateljicu ni pratnju nego ih je uljudno pitala i prije no što je ušla u šank što žele naručiti.
- Pogledaj koga pitaš i dobro jutro.
- Ah, oprosti nisam te vidjela imam dosta posla oko priprema slavlja tako da ni ne stignem vidjeti dobro poznato mi lice koje je dovelo i pratnju. Dobar dan gospodine. Što vi želite popiti?
- Kakao sa šlagom molim i pokušajte napraviti mlaki kakao ako je moguće.
-Sjednite za ovaj mali stol u ćošku sada ću ja samo da poslužim ovu gospodu na šanku jer ne podnosim da gosti dugo čekaju.
Sofija je ispod oka promatrala Majinu pratnju i spretno točila piće gostima na šanku, tek kada se približila caffe aparatu primijetila je da joj ruke drhte, te se nasmijala sama sebi.
- Molim te Majo objasni mi zašto tvojoj prijateljici moram kriti da sam Jakov, pa vidim da nije glupa siguran sam da zna tko sam.
- Ako želiš s njom razgovarati da bi si skratio vrijeme dok radi na porti, bolje reći zuriš u prazno nekoliko sati ništa ne radeći onda izmisli neko ime dok si tu u kafiću meni za ljubav- zagrlila ga je kao malo dijete i ovlaš poljubila obraz.
- Ok, evo je dolazi pa ti izmisli moje drugo ime.
- Izvolite vaš mlaki kakao sa šlagom gospodine Jakove a evo i tebi tvoja jutarnja kava Majo sada da imam vremena rekla bih ti nešto ali uskoro počinje slavlje pa nemam vremena osim da ti naplatim naručeno jer inače neću stići kasnije s obzirom da ću biti zauzeta sa svojim gostima. Uživajte jedno pored drugog jer imate vremena kojeg ja neću imati zadugo jer radim dvije smjene.
- Oprosti mi molim te ali ako želiš i ako gazda dopusti rado ću ti ja uskočiti pomoći inače sam konobar po struci samo to ne radim jer je naporan posao.
- Ne, samo vas dvoje u miru uživajte, posluživanje gostiju je moj posao a vi ste gosti koliko znam. Sada stvarno moram ići jer stiglo je meso koje moram rasporediti po stolovima na terasi.- spretno se okrenula na vrhovima prstiju i izašla van dočekati dostavljača.
- Što si šutila Majo zar je maca popapala jezik? Rekao sam ti da zna tko sam i da ju neću moći prevariti.
- Evo Jakove dolazi gazda pa ga pitaj možeš li pomoći Sofiji da se jadnica ne umori od posla. Dobar dan gazda. Kako si?
- Mogla bi ti pomoći Sofiji posluživati goste na šanku i onako ti stalno plača pića koja popiješ ovdje ili negdje drugdje i da molim te Majo prestani me zadirkivati nemam ja za tvoje gluposti vremena.
Maja je ostala iznenađena Matinim ponašanjem htjela mu je odgovoriti ali otišao je za šank poslužiti goste, tako da Maji ništa drugo nije preostalo nego da šuti, Nakon Matinih riječi zaboravila je da pored nje sjedi Jakov.
- Ej, kuda si odlutala sa mislima gospođice, ako si me zaboravila idem ja sam pitati vlasnika dali mogu pomoći tvojoj prijateljici a ti odi doma pa ja dođem k tebi kada završim.
- Radi što hoćeš i onako sam umorna, čujemo se. - ovlaš ga je poljubila u obraz i izašla iz kafića bez da je ikoga pozdravila.
Sofija od posla na maloj terasi nije ni vidjela Majin odlazak, ali kada je ušla u kafić po piće koje je trebalo postaviti po stolovima vani čula je razgovor između šefa i Jakova.
- Slobodan sam dva dana i imam konobarsku struku pa vam mogu pomoći ako se Sofija slaže s tim i ako vama odgovara.



Post je objavljen 05.03.2018. u 13:48 sati.