Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Izvanredne okolnosti



Mene više od onih što se žale u veljači na zimu iritiraju oni drugi koji te druge ismijavaju, pa što su ovi očekivali u zimsko godišnje doba. Mudroseri zaboravljaju da se vrijeme zadnjih godina dosta poremetilo i da smo zbilja imali atipično blage zime, ja sam par zima ovdje u Rijeci proveo i u tenisicama. Bura zastrašujuće dere, probija i najtoplije jakne. Jin je noćas već oko četiri, kad sam promijenio pozu u krevetu, počeo skakati, naravno nisam trzao, vani se čulo prijeteće fijukanje, no nešto iza pet nije bilo drugog izlaza nego ustajati i u prvu šetnju. On s tim zbilja izuzetno rijetko gnjavi.
Siguran sam da još iz vremena učiteljovanja u Jablancu, i tamo je nekad bila osnovna škola, ne pamtim takvu agresivnost bure. Tamo se tresao hotel u kojem sam bio jedini stanovnik u zimskom periodu, a jedan reful, udar tog inače dragog vjetra, sam samo
zahvaljujući munjevitoj pravilnoj odluci, preživio, doduše izgreban grmljem u kojem sam se uspio zadržati.
Držim palčeve svim beskućnicima, čitam na netu, u njemačkoj pokrajini Essen je vlasnik privatnog prihvatilišta za pse pozvao beskućnike da dovedu svoje pse na besplatno noćenje u toplom, tako da i oni mogu prenoćiti u ljudskim prihvatilištima koji neljudski ne prihvaćaju beskućnike s psima, kod nas se uz to, isto čitam, izbacuju i oni koji su po procjeni šefica, konzumirali alkohol, što je najstrože zabranjeno.
Pročitao "Rio bar" Ivane Sajko, užasan literarni dokument jednog neljudskog vremena, glavna junakinja promiskuitetna alkoholičarka s ruba društva, sve pet.

Post je objavljen 26.02.2018. u 10:41 sati.