Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

27 susjedstava- Lovran



Prije tjedan dana smo bili u Cresu i načelno sam pohvalio EPK-2020 akciju "27 susjedstava". Sad više nisam siguran znaju li što čine.
Nakon ručka uputili smo se u Lovran gdje je planirano druženje i događanja 17-20. Zanimljivo, sve se odvijalo po identičnom scenariju kao na Cresu, samo su vodičkinje kroz staru gradsku jezgru bile logično različite. Ideja potpuno ista, revitalizacija stare jezgre, vodičkinja na Cresu se duhovito ogradila, osim crkve, koja očito nema problema s novcem za održavanje i obnovu. U Lovranu je iznesena na prvu logična i zanimljiva ideja, korištenje manjih trgova i sjecišta uličica za različita kulturna događanja. Naravno samo na prvu, živimo u kapitalizmu, trebalo bi stanovnicima gradske jezgre platiti dobar novac za ometanje ljetnog mira, znači neostvarivo. Sad mi se čini da ispada svrha dobro zamišljenog projekta pomoći turističkim zajednicama manjih mjesta pri dobivanju novaca EU.
Na kraju je nakon glazbenog programa i penjanja na kulu bila neizbježna zakuska, sve to smo Jin i ja izbjegli izabravši šetnju burovitim mjestom. Šteta što mi izvana s debelog minusa nije uspjela fotka golih leđa u očito dobro zagrijanom prostoru, prilika je kratko trajala i nisam uspio dva puta okinuti.
U stvari najzanimljivije od ova dva druženja mi je bilo nešto zastrašujuće, što nije spominjano, projekt pametnog smeća, koji se već sprovodi na Cresu. Kontejneri za smeće se zaključavaju i otključavaju putem šifri, a pravilno bacanje smeća ne kontroliraju samo zainteresirani susjedi, nego i kamere kojih će biti sve više.

Post je objavljen 25.02.2018. u 10:25 sati.