Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Jedna "velevažna" baba

Mjesto radnje: Britanski trg, sajam starina
Akteri: Autor bloga, prijatelj i baba koja drži štand na sajmu

Prijatelj s kojim sam otišao malo razgledati nedjeljni sajam starina na zagrebačkom Britanskom trgu je na jednom štandu gledao kakva je ponuda knjiga. Na susjednom štandu (zapravo produžetku tog istog štanda kojeg po pola koriste dva prodavača) je neka baba pakirala svoje stvari koje je do tad nudila metar dalje. I prijatelj tako među ponuđenim knjigama nađe jednu zanimljivu (i pomalo smiješnu) knjižicu, a meni padne napamet da, štosa radi, uslikam kako drži tu knjižicu (i zatim mu to pošaljem s mobtela na mobitel). I čim je prijatelj zauzeo pozu, a ja podigao mobitel da ga uslikam, oglasi sa ta baba , koja uopće nije bila u kadru, izigravajući nekakvu "veličinu":

Baba: (po sjećanju) "Kog ste pitali jel smijete tu slikat!? Što slikate!? Tko vam je dozvolio!? To nije u redu, morate pitati jel smijete slikati! Ja ne dozvoljavam da se tu slika!..." (i tome slično)
Ja i prijatelj: <ignore mode activated>

A inače, ista baba je i prije tjedan dana na istom mjestu i na identičan način, identičnim "repertoarom" verbalno napala jednu ženu koja je također nešto snimala u blizini njenog štanda (ali opet ne nju). Iako je tada je dotična žena babi pokušala objasniti da je na javnom mjestu, te da uopće nju ne snima, baba je i dalje "vrtila istu ploču"...

Post je objavljen 19.02.2018. u 12:47 sati.