Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

27 susjedstava- Cres



Oko događanja u sklopu Rijeke prijestolnice kulture bilježim zanimljive projekte i muvanja po gradu. Zasad prednjači muzej suvremene umjetnosti, evo sad su najavljeni i besplatni jazz koncerti, no i druge akcije su zanimljivo osmišljene. Tako u projektu "27 susjedstava" susjeduje i moj kvart Škurinje, od 27 kvartova i manjih mjesta je napravljeno u prvoj fazi devet "trokuta",tako je Škurinje s Fužinama i Cresom. To je kako sam shvatio neki vid međusobne podrške i komunikacije o lokalnim projektima, ambiciozno zamišljeno da se i nakon 2020. nastavi s 27 europskih zajednica, jučer su u autobusu za Cres s nama bile i tri studentice iz Bilbaa, tamošnji muzej mi je tiha patnja. Ako projekt zaživi, kad dođe do međunarodnih susreta sigurno autobus neće imati praznih mjesta, kojih je jučer bilo.
Događanje je počelo i prije polaska autobusa na Cres, vozač mi je skrenuo pozornost da Jin po pravilima ne smije u autobus, ja sam se pozvao na dopuštenje šefova projekta. Počeli su zanimljivi pregovori, na našoj strani su bili voditelji projekta, uz vozača je bila jedna od valjda šefica terminala, koja i sama doma ima psa. Nađen je kompromis i Jin je išao na put, u pregovorima smo naveli Berlin i Zagreb kao svjetle primjere vožnje kućnih ljubimaca. Vozač je nakon povratka rekao da su svakako psi poput Jina uredniji od dosta putnika, ali da se on mora postaviti po lokalnim pravilima.
Domaćini s Cresa su nas upoznali s idejama o oživljavanju i uređenju dijela starog grada, te proveli nas istim. U konobi su nas počastili slanim inčunima u maslinovom ulju, a na kraju smo za okrepu imali njoki s gulašom, vrlo ukusno. Drugarica je po običaju izašla s Jinom zapaliti cigaretu prije ručka, ovaj put je Jin neuobičajeno vukao, da se što prije vrate unutra, namirisao je da je jelo odlično. Cijeli dan smo imali sreće s vremenom, najljepše je bilo sunčati se na trajektu za Cres, na povratku su nas pratila tri delfina, prebrzo su uranjali i izranjali da bi ih itko uspio snimiti.
Navečer je Jin preumoran odgodio šetnju, još je gorilo u naselju i izuzetno je smrdila paljevina, meni ne bi smetalo za šetnju, al nekad su psi stvarno pametniji.

Post je objavljen 18.02.2018. u 11:04 sati.