Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Old Valentine's Day

Bila neka vremena kad sam tijekom tjedna ustajao u šest sati i prije odlaska na posao svako jutro za nas dvoje odlazio po svježi kruh. Djeca su već otišla svojim putem.

Samo jednom godišnje taj je ritual bio drugačiji. Za Valentinovo!

Tada sam, nakon što kupih kruh, navratio u obližnju cvjećarnicu i kupio supruzi tri ruže. Za svakog njezinog muškog po jednu.

Vrativši se u stan, predao sam joj buket uz 'vruć' poljubac. Potom bi sjeli, ona ozarenog lica, ja sretan da nisam zaboravio na taj dan, pa smo doručkovali.

Po doručku, oblačim se i krećem u Varaždin, gdje sam odrađivao posljednjih 21 godinu radnog staža. Ona, prosvjetni radnik, uvijek je iz stana odlazila nakon mene.

I tako su prolazile godine…

A onda je došla mirovina, i stvari su se promijenile. Supruga više voli jutro nego večer, ja sam noćna ptica – sova kaže @Lastavica, i sad je ona preuzela obvezu da nas svako jutro opskrbi svježim kruhom. Ležim u krevetu slušam kako uzima ključeve od stana i kad čujem da je zatvorila vrata ustajem. I tako svakog dana.

Osim na Valentinovo.

Kad čujem da postavlja šalice za čaj, ako nije izašla po kruh kupivši ga dan ranije, ustajem i onako u pidžami, još mamuran od sna, izlazim iz sobe. Ona, s osmjehom na licu izlazi iz kuhinje gdje je već pripremila stol za doručak, 'udijelim' joj dvije puse u njeno pomalo naborano ali još uvijek drago lice (inače može dobiti samo jednu sretan), zaželim sretno Valentinovo i odvučem se u kupaonicu.

Tako izgleda Old Valentine's Day.


Post je objavljen 14.02.2018. u 10:23 sati.