Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Svi ionako plaćamo



Pratim na twitteru većinu berlinskih portala, kao i twittove tamošnjih frendica uspješnih u politici, zanimljivo, osim krize socijaldemokrata, dominiraju rasprave o dnevnim političkim temama, te diskusija o bezuvjetnom temeljnom dohotku, koja doživljava značajan preokret. Naime sad su i konzervativne i liberalne stranke, nakon preporuke vijeća Europe, postale blagonaklone prema tvoj suštinski anarholijevoj ideji, a stranka Ljevica je postala sumnjičava i skeptična, kojim modelom se desničari spremaju to uvesti. Nema "argumenata" kakve smo doživljavali kod nas: "nezaposleni će se propiti" "slabije plaćeni će prestati raditi" i sve u tom smjeru. Kod nas svi ono brinu za zdravlje drugih, što me briga, ako kako tako socijalno funkcioniraju.
Neki neće htjeti raditi, pa njihov problem ako dokoličare, meni uvijek fali vremena. Druga berlinska tema je ona koju su načeli nekadašnji pirati, a sad je svi ozbiljno razmatraju, pitanje nenaplaćivanja gradske vožnje, naime zrak je ozbiljno onečišćen, već se planiraju pilot projekti za pojedine dijelove grada, sufinancirani naravno europskim novcem. Treći je zakon o psima, odnosno kako osigurati poštivanje nekih odredbi, naime vlasnik će biti kažnjen, ako ne posjeduje pribor za uklanjanje tragova nužde kućnih ljubimaca, ne stoji doslovno vrećice, kako su svi portali objavili, tako da se neki prave blesavi s papirnatim maramicama i tako to, te nije ni osiguran pojačan broj komunalnih redara. Uprave nekih gradskih kvartova pak koriste automiju odlučivanja i na većini zelenih površina se tolerira istrčavanje, u drugim kvartovima pak puno zabrana.
Inače Julia iz predsjedništva Ljevice na instagramu objavila potpuno nepoličku fotografiju, u studiju za tetovažu, dosad ih nije imala, mislim tetovaže. Nisam nasjeo kao većina površnih promatrača, na fotki je u prvom planu majstorica koja se bavi pripremom za posao, ja sam odmah skužio u drugom planu, u zrcalu, Juliu, koja čeka samo u grudnjaku.

Post je objavljen 13.02.2018. u 17:36 sati.