Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nediljkonedic

Marketing

Krećemo u projekt stvaranja knjižnice

Prošli tjedan kada smo se splitski zagonetački kolega Željko Bilankov i ja sastali sa mr. Alojzom Buljanom iz Novske, inače članom Zagonetačkog kluba Dragalić, poklonio nam je nekoliko svojih knjiga, među njima i iznimno vrijednu „Kombinatoriku u igrama riječi“. Knjige i zagonetačka izdanja poklonili su nam do sada i Nedjeljko Nedić, Jovan Nedić i Slavko Bovan, a darove u knjigama i zagonetačkim izdanjima najavili su nam Stjepan Horvat, Živadin Jovanović i još neki prijatelji zagonetači. Ovo pišem zbog toga što će nam te knjige i starija izdanja zagonetačkih listova dobro doći za malu knjižnicu koju pokreće Zagonetački klub Dragalić. Na sugestije Biljane Dakić, ravnateljice Gradske knjižnice Nova Gradiška i fra Ive Brezovića, župnika župe Gornji Bogićevci, izgleda da će naš klub biti inicijator i pokretanja općinske knjižnice, za što je zainteresiran i općinski načelnik Zvonko Karlik. Nadamo se da će nam u tome pomoći i druge općinske udruge, ali i institucije izvan granica općine.(Željko Bilankov i Alojz Buljan)

Budući da je stvoreno pozitivno ozračje za tu akciju, za početak pozivamo sve prijatelje i zagonetače da nam na bilo koji način pomognu u ostvarenju ideje – darovanjem pokoje knjige, sugestijama, prijedlozima ... Počinjemo s prikupljanjem knjiga za zagonetačku knjižnicu, a nadamo se da će ta akcija prerasti i u početak stvaranja općinske knjižnice, možda i čitaonice. Svim darovateljima zahvalit ćemo putem naše vrlo aktivne FB-grupe Zagonetački klub Dragalić i bloga Zagonetači i rješavači Branka Modrića, a bit će upisani i u knjigu darovatelja.
Nedugo nakon objavljivanja ovog teksta u našoj FB-grupi javili su nam se prijatelji Branko Milovanović iz Slovenije koji je zatražio adresu kluba za slanje knjiga i Nedjeljko Nedić koji nam je napisao da će biti još knjiga.

Vjeko Hudolin


Post je objavljen 12.02.2018. u 00:43 sati.