Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Slikar

Uživam u glazbi s kazetofona, Goldbergove varijacije J.S. Bacha BWV 988 u izvedbi Glenn Gouda, klavir.
Prije izvjesnog vremena kazetofon Hi-Fi linije bi 'kaput'. Uspio sam nabaviti polovni iste firme, isti tip NAD 614. Posrednik u kupoprodaji je bila mlađa snaha. Danas su odlučili da nas posjete i da ga donesu.

Stigli su. No, čekalo me mnogo veće iznenađenje od tog polovnog kazetofona. Prvi u stan ušao je stariji unuk Teo ozarenog lica s modernom frizurom koju kreira po njegovim uputama njegova osobna frizerka iz kvarta. U ruci drži veliku mapu u kojoj se nalaze reprodukcije slika poznatih slikara. Malo sam se začudio što ju je donio kad smo mu je poklonili povodom Štefanja, kad su došli na tradicionalni ručak.

Ulazi u sobu, otvara mapu, kad u njoj slike koje je on nacrtao. Nisam mogao sakriti oduševljenje crtežima devetogodišnjeg dječaka.

„Mogu li objaviti na svom blogu Teove slike?“, pitam sina.
„Ako Teo dozvoli, možeš“, odgovori sin.
Teo odobri, i evo neke od onih koje je donio. Kasnije smo saznali da je to samo mali dio slika koje je do sada nacrtao, za koje misle da su mu najbolje. Bez obzora što je to djelo mog unuka pa ja mogu biti subjektivan, vjerujem da ćete se i vi složiti da su lijepe.

Masline

Na Bundeku (crtano u prirodi)

Park pjesnika

Čempres

Planine i čempresi




Post je objavljen 11.02.2018. u 21:19 sati.