Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Slučajno pritiskanje tipki

Većina modernih digitalnih aparata, ako su uključeni, ali ih se neko vrijeme ne koristi, prebace se u tzv. standby mod (u "stanje čekanja"), u kojem su isključeni senzor i večina unutarnjih sustava, pa on iako uključen troši manje struje kako bi štedio bateriju. Da bi ga se "probudilo" iz standby moda dovoljno je malo pritisnuti okidač.

Međutim, ono vrijeme dok aparat još nije ušao u stanby mod (ovisno o podešenju aparata to može biti minuta, dvije, pet ili deset, ovisno kako ga korisnik podesi) lako se može dogoditi, ako aparat visi oko vrata, da uslijed "sudaranja" aparata sa tijelom prilikom hodanja, dođe do slučajnog pritiskanja funkcijskih tipki na poleđini tijela aparata. I onda se, zbog tog slučajnog pritiskanja, mogu dogoditi neki problemi - od toga da se slučajno aktivira neka funkcija (npr. makro mod ili live-view) ili da se slučajno promijeni neka postavka (npr. balans bijele ili iso), a što onda em zbunjuje fotografa em mu troši vrijeme da se te slučajno promijenjene postavke vrati na one željene, pa do toga da se slučajno izbriše sve snimljeno.

Zbog toga je puno bolja opcija odmah gasiti aparat ako ga se nosi oko vrata i ako se neko vrijeme njime ne smisli snimati, nego ga samo pustiti da visi dok sam ne ode u stand-by mod, pogotovo ako se radi o aparatu koji na pozadini ima mnogo funkcijskih tipki.

Post je objavljen 10.02.2018. u 23:00 sati.