Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

AKCIJA ONLY THE BRAVE

ZAGREB

CineStarovom akcijom prikupljeno gotovo 60 tisuća kuna: Vatrogasci dva DVD-a Splitsko-dalmatinske županije dobivaju novu opremu. Veći dio donirane opreme već je pristigao dobrovoljnim vatrogasnim društvima Selca i Muć

U dvomjesečnoj akciji 'Zajedno za vatrogasce' Blitz-CineStara prikupljeno je 58.700 kn za nabavu prijeko potrebne opreme za vatrogasce Splitsko-dalmatinske županije. Posjetitelji najvećeg kinoprikazivača sudjelovali su u akciji kupnjom Vatrogasnog menija, pri čemu je dio iznosa išao direktno u fond pomoći za vatrogasna društva. Prikupljenim sredstvima kupljena je vatrogasna oprema prema ponudama koja su prikupila društva, a veći dio donirane opreme već je pristigao dobrovoljnim vatrogasnim društvima Selca i Muć.

Blitz-CineStar je organizacijom ove akcije želio iskazati zahvalnost vatrogascima na vrijednom i plemenitom angažmanu u očuvanju sigurnosti svojih sugrađana te pružiti konkretnu pomoć za njihov daljnji rad, a akciju je izravnim sudjelovanjem podržao i veliki broj posjetitelja CineStarovih kina. Od 8. studenoga 2017. do 8. siječnja 2018. akcija je provedena kroz prodaju posebno kreiranog Vatrogasnog menija koji se mogao kupiti u CineStar kinima diljem Hrvatske, a od svakog prodanog menija 10 kuna je donirano u svrhu nabave vatrogasne opreme.

- Najčešće ne razmišljamo o ljudima koji brinu o našoj sigurnosti dok se ne nađemo u opasnosti, kao što se to dogodilo ljetos u nekoliko navrata. Kako bismo pokazali da cijenimo njihov trud i hrabrost odlučili smo pokrenuti akciju 'Zajedno za vatrogasce', a posebno smo ponosni i na naše posjetitelje koji su prepoznali vrijednost ove inicijative te su ju u velikom broju i podržali - izjavila je izvršna direktorica i članica Uprave Blitz-CineStara Jadranka Islamović. Kad su požari u pitanju, za sigurnost hrvatskih građana brine 60.663 vatrogasca okupljenih u 1891 dobrovoljnom vatrogasnom društvu i 82 profesionalne vatrogasne postrojbe. Njihova požrtvovnost i hrabrost došla je do izražaja i tijekom prošle godine, u borbi s požarima na području Dalmacije, prilikom čega je u kratkom vremenu uništena i velika količina vatrogasne opreme. Problem s adekvatnom vatrogasnom opremom nerijetko imaju manja dobrovoljna vatrogasna društva, a veliki broj njih je i tijekom prošle godine bio angažiran u gašenju spomenutih požara.

- Protekla godina je bila izuzetno zahtjevna u svim pogledima djelovanja društva. Imali smo jako puno intervencija, po nekoliko u danu,a znale su trajati i više tjedana. U takvim okolnostima smo izgubili, potrošili i dokrajčili dosta opreme koje smo posjedovali. U obnovu naše dotrajale opreme uključio se Blitz-CineStar i njegovi posjetitelji s iznosom od 44.000 kuna, pa su nam tako kupili radio stanice s pripadajućom opremom, svjetiljke, lance za hidraulične alate i zračne jastuke za tehničke intervencije. Sva ta oprema nam je od neizmjerne važnosti jer nam je potrebna kako bi mogli uspješno reagirati na vatrogasnim intervencijama i tako spašavati ljudske živote i imovinu. Veliko hvala od srca Blitz-CineStaru i našim sugrađanima – nećemo vas iznevjeriti i ustrajat ćemo još snažnije u našem humanitarnom radu - poručio je zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Muć Božo Delić. …. dalmatinski portal

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 10.02.2018. u 08:55 sati.