Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Pokušaj krađe?

Jedan fotograf-amater je na Facebooku objavio što mu se nedavno dogodilo na zagrebačkom Trgu bana Jeačića.

Ukratko, prvo mu je jedan čovjek pokušao iz ruke oteti mobitel (s kojim je snimao javni nastup), da bi mu nakon toga počeo zavlačiti ruke u džepove, a sve uz pomoć pomagača...


(Facebook screenshot)

Šteta je samo to što je dotični fotograf mobitelom fotografirao, a nije snimao video, jer bi onda dotični koji su mu pokušali oteti mobitel vjerojatno pri tome snimili sami sebe.

Iako je to općepoznata stvar, možda nije na odmet ipak ponoviti da kradljivci, a pogotovo džepari i njima slični, rado koriste upravo gužvu i gungulu za svoja nedjela, zato jer se mogu neopaženo prikrasti i izgubiti u gužvi, ili pak idu na "faktor iznenađenja", tj. da na neki način zbune osobu i pokradu je prije nego se ona snađe.

Uz to, problem je taj da, čak ako ih se i uhvati, teško se može dokazati da su pokušali nekoga opljačkati. A iako je prva instinktivna reakcija većine ljudi takvima odmah "promijeniti osobni opis", s obzirom na to tko nam piše zakone i kakvi su nam zakoni, još bi osoba koja nokautira kradljivca u pokušaju da spriječi krađu ispala više kriva od kradljivca.


Post je objavljen 09.02.2018. u 18:46 sati.