Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Kontradiktorni savjeti

Kada ljudi daju savjete, postoji nekoliko velikih problema...

Prvi problem je svakako tak da ima pojedinaca koji imaju vremena i volje davati na tone općenitih savjeta kada to smatraju potrebnim iako ih to uopće nitko nije tražio, i pri tome očekuju da ti njihovi savjeti budu bespogovoro prihvaćeni (tzv. "soljenje pameti"), dok s druge strane, ti isti pojedinci, kada ih netko baš zatraži neki savjet oko neke konkretne stvari, redovito "nemaju volje ni vremena".

Drugi problem je taj što većina onih koji daju savjete (i naravno očekuju da ti savjeti budu bezpogovorno prihvaćeni), uglavnom neće savjetovati nekoga da radi bolje, i da se sam razvija i snalazi, već će ga savjetovati da radi onako kako rade oni sami, jer su uvjereni da je jedino takav način ispravan, po sistemu da "svaki cigo svoga konja hvali, a tuđega kudi". (Iako je u fotogafiji, a i dugdje, potpuno istu stvar moguće postići na nekoliko načina.)

Treći problem je taj, da kada netko, tko ne zna ili je u nedoumici, dobiva savjete od više osoba, ti savjeti često zanju biti međusobno potpuno kontradoktorni, a što kod osobe koja sluša te savjete zna izazvati popriličnu zbunjenost, nedoumice i općenito "blokadu" oko toga koji savjet zaprpavo poslšati.

Upravo zbog svega toga sve savjete treba uzimati s rezervom. Jer kako se kaže, ne postoji recept za uspjeh, ali recept za neuspjeh je da se pokušava svakome ugoditi.

Post je objavljen 06.02.2018. u 23:53 sati.