Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

O robotima i majmunima koji evoluiraju



Jučer smo se nakon skromnog ručka uputili do centra, parkiranje je nedjeljom slobodno i nakon dužeg vremena prošetali lukobranom. Iako se sunce naziralo lijepo je puhalo, ja sam bio bez pokrivala za glavu, tako da me kasnije noću, nakon zbilja dužeg vremena, probudila bol u zubu, bio sam uvjeren da su izvađeni svi korijeni i da samo to može boliti. Srećom fora s kalodontom je pomogla, za svaki slučaj sam dodao i malo alkohola.
Jučer Dražen u komentaru spomenuo, poslije sreli u šetnji bivšeg umirevljenog esdepeovskog šefa, čujem u prolazu, i on mantra o nužnosti otvaranja radnih mjesta. Po meni smiješna ili tužna zabluda, pa radnih mjesta će biti sve manje, posebno u zapadnim državama gdje će roboti nastaviti preuzimati ljudska radna mjesta, posebno na dosadnim jednoličnim poslovima, i dobro da je to tako. Izgleda da su, čitam na portalu, i vlastodršci u EU parlamentu shvatili nužnost uvođenja nekog vida bezuvjetnog temeljnog dohotka, koji sam kao pirat zastupao, u sadašnjem pokretu Varoufakis zastupa bezuvjetnu dividendu. Zanimljivo da su se sad prvi počeli protiviti socijalisti koji još uvijek mantraju o punoj zaposlenosti i tome da je rad stvorio čovjeka. Nije čudo da kad hje sve manje posla, raste mobbing na radnim mjestima od strane poslodavaca, bezuvjetni dohodak bi konačno oslobodio ljude prisipe trpljenja svakakvih šefova, jer se eto, bilo što raditi mora.
Eto barem nešto od mojih ideala se s zakašnjenjem počinje razumjevati, za slobodnu školu Summerhill očito trebaju proći još desetljeća, šefica hrvatske inicijative jedinstvena Dragana Bolješić je odselila u Australiju, šefica matične škole nakon što je dobila sudski spor, traženo je slijepo držanje državnih planova i programa ili zatvaranje, radi čudne ustupke, poput uniformiranja učenika, da ih se u lokalnoj sredini ne bi moglo optuživati za sve i svašta.


Post je objavljen 05.02.2018. u 11:53 sati.