Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

OTVORENA IZLOŽBA “VATROGASCI I SPORT” U NOĆI MUZEJA

VARAŽDIN

Muzej hrvatskog vatrogastva i ove godine je sudjelovao u manifestaciji “Noć muzeja”, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva. Od 18:00 do 23:00 u Muzeju je zabilježeno oko 750 posjeta građana.
Image and video hosting by TinyPic
Muzej hrvatskog vatrogastva se uključio u zadanu temu ovogodišnje “Noći muzeja”: Muzeji i sport-brže više jače, izložbom “Vatrogasci i sport”. Otvorenju izložbe u prepunom galerijskom prostoru su prisustvovali izaslanik župana Varaždinske županije Martin Hajdinjak, predsjednik Vatrogasne zajednice županije Varaždinske Nedeljko Vukalović, zapovjednik VZŽ Varaždinske i Javne vatrogasne postrojbe Varaždin Ivica Labaš, počasni predsjednik VZŽ Varaždinske zvonko Biškup, zapovjednik VZŽ Primorsko-goranske Mladen Šćulac, izaslanik gradonačelnika Grada Varaždina i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Varaždina Bogović, predsjednik DVD-a Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu Mirko Svetec, počasni predsjednik VZŽ Varaždinske Zvonko Biškup te brojni predstavnici vatrogasnih društava i građani. Okupljene je pozdravila Nina Francetić u ime Hrvatske vatrogasne zajednice. Spomenula je kako Muzej uspješno sudjeluje u manifestacijama Noć muzeja, a već po drugi put je postavljena izložba prema zadanoj temi. Voditelj Muzeja Vedran Runjić objasnio je okupljenima koncept izložbe te koliko su sport i vatrogasci povezani, od osobnih sportskih uspjeha do vatrogasnih natjecanja. Okupljenima se obratio i Nedeljko Vukalović koji je istaknuo važnost vatrogasnih natjecanja, kroz koja se hrvatski vatrogasci obučavaju od pedesetih godina prošlog stoljeća.
Image and video hosting by TinyPic
“Natjecanja imaju bitnu komponentu za osposobljavanje hrvatskih vatrogasaca jer ih prvenstveno pripremaju za djelovanje na intervencijama. Stoga je imperativ nastaviti s ovom vatrogasnom tradicijom u kojoj sudjeluju vatrogasci od najmlađe dobi do veterana”, rekao je Vukalović i otvorio izložbu. Nakon otvaranja, posjetitelji su mogli vidjeti vježbu s vatrogasnom motornom štrcaljkom koju je izvelo natjecateljsko odjeljenje JVP Grada Varaždina, osvajači 2. mjesta na prošlogodišnjoj Vatrogasnoj olimpijadi u Villachu. Nakon varaždinskih vatrogasaca, članovi Vatrogasne sportske udruge Žiškovec su predstavili segmente iz vatrogasnog sporta. Vatrogasci DVD-a Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu i JVP Grada Varaždina su predstavili zainteresiranima vatrogasna vozila i opremu, a najmlađi su sudjelovali na likovnoj radionici i okušali se u vezivanju čvorova. Ovogodišnja Noć muzeja u Muzeju hrvatskog vatrogastva je ispunila sva očekivanja. Posebno veseli interes vatrogasnih organizacija koje su sudjelovale u postavljanju izložbe kroz ustupljene predmete, kao i velik broj posjetitelja. “Kroz zanimljiv program privukli smo velik broj građana što pokazuje kako je Muzej interesantan svima, ne samo vatrogascima. Zahvaljujem svim posjetiteljima te pojedincima i ustanovama koje su sudjelovale u postavljanju izložbe. Za kraj, pozivamo sve koji još nisu bili u Muzeju, ne čekajte novu Noć muzeja, već nas posjetite što prije”, rekao je voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva Vedran Runjić.…. likaclub.eu

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 28.01.2018. u 16:00 sati.