Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Izbjegavajući centar



Jučer nismo mogli imati svoj uobičajeni vikend izlazak u grad jer je bila dječja karnevalska povorka i centar je bio zauzet. Već četiri pet godina na tu manifestaciju ne idem ni "baciti oko", osim uobičajenog folklora pijane mladeži, ima ih i onih kojima je zabava ometanje svakog fotografiranja jer to je neprilično. Ekipa inspirirana saborskim zastupnicima koji bi streljali i smatraju da je demokratski normalno i streljati i pljuvati po mrtvima na zadovoljstvo ispranih mozgova. Nemam skupin fotić kao što je jedan, što je prije valjda prije četiri godine stradao, al odavno me ne zabavlja ni kavga s budalama, koje se kreću samo u čoporima.
Zato smo zaobišli centar, parkirali se blizu nekadašnje tvornice i išli istraživati kako doći do besplatnog parkirališta na Delti, gdje drugarica sve češće posjećuje manifestacije vezane uz projekt Rijeke kao prestonice kulture. To smo naravno obavili, nakon vikend doručka za nas ranoranioce i ručka za sve, onaj buncek od 30 i kusur kuna je zbilja sjajno poslužio za dvodnevni obed, naravno uz različite priloge.
Kod Konta smo naletili na dio legendarne ekipe iz Palacha, umro je 44 godišnji panker, kojeg nisam niti poznavao ni slušao, meni su bliži bili oni na drukčiji način angažirani pankeri poput Clash ili u Rijeci npr. Avlijanera, no sjećam se jedne od njegovih izjava prije nego što su ga zatvorili u ludnicu, da je u njegovom Kastvu na vlasti kombinacija udbaša i ustaša, mislim da nije samo tamo to dobitna kombinacija.

Post je objavljen 28.01.2018. u 11:46 sati.