Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Mladosti…mladosti…


Od kad je sveta postoji jaz generacija, to jest mladi i ne više tako mladi.
Oni srednji nisu nikakav jaz. Oni rade izdržavaju ove dve generacije pa nemaju vremena za pisanje postova i rešavanje svetske krize.
Prvo si mlad i ne razumeš stare koji su užasni gnjavatori. Stalno nešto savetuju, a nisu nešto naročito postigli u životu. Hteli bi da njihovi potomci ne budu kao oni kad su bili mladi. Na koga očekuju da će ličiti, na Marsovca??
Ima i neki pubertet izmedju, tu negde na tom jazu. To je kao neki most, koji je toplo-hladan i služi za prelazak iz jedne generacije u drugu. Ne znam previše o tome, jer toga nije bilo u moje vreme. Tata bi dreknuo nema izlaska svaki dan, a mama je bila na mojoj strani, ali mi nije dala novac. Nije bilo mobilnih pa su se planovi pravili danima u napred. Bunila se ne bunila niko se nije previše uzrujavao oko toga. Sad ima lepo telefon, pa ga tužiš za zlostavljanje, pa neka se češe.
Matorci su mislili da su jako pametni, a da su im pokolenja raspuštena i neodgojena. Ne znam kao su to objašnjavali, kao svoju grešku, ne. Nije bio kult deteta i nisu se divili mojoj lepoti i pameti. Tata je jednom rekao, ako si ti najpametnija , kakvi su tek onda drugi (donela sam neku nagradu sa takmičenje iz matematike)
Kažu da bi mladi voleli odrasti i biti stari, ja takve ne poznam, ali ako kažu…
Stari bi rado zadržali svoje iskustvo i bili mladi.
Nije nego, zamišljam kako bi to izgledalo i ježim se.
Kad razmislim ima i toga. Neka se ženska, izvesnih godina, oblači i ponaša kao curica, a neki muškić kad počne pričati o svojim noćnim avanturama da poželiš ostariti pa slatko krenuti u provod.
U izvesnim, najboljim godinama (meni su to 23-30, ma šta drugi govorili) izgledaš kako izgledaš, ali ne moraš se frakati satima da te prepoznaju, ne moraš nositi steznike da bi izigravala ribu, ne moraš se kesiti svakom glupom vicu, onakav si kakav si. Zabavan si vršnjacima, oni u najboljim godinama tvrde da si neodgojen. Njima sve smeta…
Kasnije tvrdiš da je mladost precenjena, lepota je unutrašnja (spoljna je isparila ko zna gde). Više te interesuje recept za neku tortu nego izlazak u kazalište. Kupuješ ugodne cipele, a za one sa visokim petama tvrdiš da su de mode.
Mladi na blog stave mnoge stvari za koje ti u komentar napišeš, divno, krasno, prepoznatljivo, i ja sam to isto, a pojma nemaš šta je pisac hteo. Ja kad vidim kod mene neki komentar koji je za mene špansko selo, brzo napišem drugi post, da ga zatrpam.
Kad u čestitkama prva ti je želja zdravlje…a onda sreća i sve ostalo, znači finili su Mare bali.
Kad si mlad poželiš puno obožavaoca, putovanja, lude provode, izlaske, tulume…
Pojma nemam zašto se to menja, ali oni koji kažu da je mladost precenjena nisu u cvetu mladosti.
Onako, pošteno govoreći, dala bih godinu dana života u najboljim godinama, za deset godina mladog ludovanja, pa neka bude i gnjavaža.




Post je objavljen 27.01.2018. u 18:39 sati.