Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hls-ri

Marketing

Aktivnosti HLS-a nakon novih izbora


__________________________________________________________________


Poštovane kolegice i kolege!


Nakon konstituirajuće sjednice Glavnog odbora 12.12.2017.g. održan je niz sastanaka s predsjednicima i tijelima HLK-e, HLZ-a, Hubol-a; u cilju uspostavljanja što kvalitetnije suradnje HLS-a s ostalim liječničkim udrugama, kao i sa sindikalnim čelnicima (HURS, g.Hrašćanec).

Ono što je važno za sve nas i najaktualnije u ovom trenutku je rješavanje problema neadekvatne isplate prekovremenih sati.

Odmah iza Nove godine je zatražen sastanak s ministrom Kujundžićem i s premijerom Plenkovićem. Od premijera još nema odgovora.
Dana 16. siječnja 2018. je u Ministarstvu zdravstva održan sastanak na kojem je osim ministra Kujundžića bio i ministar rada Pavić, a ispred HLS-a su na sastanku bili Renata Čulinović-Čaić, lgor Tripalo i Linda Rossini Gajšak.

Glavna tema sastanka je bio problem duga za neadekvatno obračunate prekovremene sate.

Zaključak sastanka je bio da se angažira nezavisni financijski stručnjak koji će analizirati obračun plaće (za 12. mjesec 2017.) kolegica i kolega iz 6-7 različitih bolnica, napraviti vještačenje i izračun kakav bi trebao biti.

HLS je u tu svrhu kontaktirao dokazanu stručnjakinju u tom području (koja je prije nekoliko godina već uspješno radila sličan obračun za liječnike), s kojom će se održati sastanak u četvrtak, 25.01.18. radi početka izračuna.

Po završetku vještačenja će se održati drugi sastanak s ministrima - očekuje se da će to biti u idućih 10-14 dana.

Cilj nam je pokušati dogovoriti modalitet vraćanja duga i izbjeći sudske procese koji bi iz sustava odnijeli jako puno novaca.

S obzirom na navedeno, savjetujemo članove HLS-a da još malo pričekaju s ev. podizanjem sudskih tužbi, dok ne vidimo možemo li s ministrima postići zadovoljavajući dogovor.

Ukoliko dogovor neće biti moguć, HLS ce svojim članovima proslijediti daljnje preporuke i upute o postupanju.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Osim navedenog, pokreće se postupak promjene Statuta HLS-a.

Na sjednici G.O. HLS-a održanoj 19. siječnja 2018., donesena je odluka da se pokreće postupak promjene Statuta HLS-a.

U tu svrhu imenovana je Radna skupina u koju su izabrani:

Renata Čulinović-Čaić, Igor Tripalo, Linda Rossini Gajšak, Drago Ćaleta i pravnik Srečko Posavec.

Podružnice koje imaju prijedloge za promjenu Statuta, trebale bi ih dostaviti u središnjicu HLS-a (poštom i/ili e-mailom) najkasnije do 1. ožujka 2018.
Radna skupina će proanalizirati prijedloge i pripremiti ih za daljnju raspravu.

U narednom razdoblju planira se osuvremeniti web stranicu HLS-a i raditi na daljnjoj promociji HLS-a u javnosti i medijima te uspostavljanje kontakata sa svim relevantnim subjektima na sindikalnoj i političkoj sceni u RH.

__________________________________________________________________


Post je objavljen 25.01.2018. u 08:29 sati.