Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Fotografi - nasilnici!?!?

Prema jednom najnovijem novin(ar)skom, a moguće i feminističkom biseru, fotografi su doslovno proglašeni nasilnicima!

Naime, nekoliko medija iz zemlje i regije objavilo je u svojim on-line i papirnatim izdanjima (u već uobičajenoj maniri tzv. copy/paste novinarstva) popise i infografiku na kojoj su navedeni "opasni ljudi s interneta". Uz već uobičajene trolove, pedofile, ucijenjivače, kradljivce identiteta i njima slične, u toj infografici odnosno popisima navedeni su i - "nasilnici s fotoaparatom". U opisu stoji da dotični "fotografiraju djevojke i žene na javnim mjestima i njihove slike stavljaju na internet."

Ovo je 12 tipova opasnih nasilnika na Internetu
Precizan spisak 12 tipova nasilnika na internetu, naučite da ih prepoznate


Očito da netko nije u stanju razlikovati pojmove, konkretno, razlikovati normalnog fotografa koji snima sve i svašta po ulici (uključujući i ljude) od voajera koji ženama snimaju ispod suknje ili u dekolte (tzv. upskirting i downblousing). Zbog te nesposobnosti razlikovanja pojmova, praktički se po toj definiciji sve fotografe koji negdje na ulici snime neku (žensku) osobu proglašava nekakvim "kriminalcima".

Usput, jesu li po toj "klasifikaciji" fotografi "nasilnici" i ako snimaju muškarce i mladiće na javnim mjestima i stavljaju njihove slike na internet ili ta "klasifikacija" vrijedi isključivo ako se radi o osobama ženskog spola? I što ako je fotograf - fotografkinja? Ili se to odnosi samo na muške fotografe...?

Još ako se još uzme u obzir i to kako je kod nas narod izuzetno glup i paranoičan, pogotovo mlađe generacije, te one "aktivistički nastrojene", ne bi bilo ništa čudno da se zbog ovakvih idiotskih novinarskih napisa opet dogodi da fotografi budu imali problema sa nadobudnim dušebrižnicima ili paranoicima koji ih počnu doživljavati isključivo na taj način. A već ima onih koji smatraju da je najgora stvar koja se nekome može dogoditi da njegova slika osvane negdje na internetu, bez obzira o kakvoj se slici radi...

Uz to, osobi koja je to napisala, i medijima koji su to objavili, očito je promaknulo to da i fotoreporteri koji rade za medijske kuće snimaju djevojke i žene na svojim zadacima i na javnim mjestima, i objavljuju ih u internetskim izdanjima svojih časopisa...

Post je objavljen 24.01.2018. u 20:16 sati.