Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

vremeplov

ka šta san i najavija napisati osvrt na večer patke koju ve željno isčekuje a na kojoj nije bila anči, iako je najavila svoje prisustvo, no opravdano je bila spriječena, doktor je gleda prelomnu utakmicu za hrvatsku reprezentaciju, osvrnut ću se recenzijom na spomenutu večeru.

dakle, kako je nekima poznato restoran gašpić je organizira gastronomsku večer sa tematskom spizom, patka. dejt je bija u 20:00 sati. po običaju šefika i ja smo kasnili iako smo se drugima uvalili za prijevoz no ispostavilo se da to nije bilo presudno jer smo još morali čekat da vozač promini đemper, usput je minja i gače, hlače za one koji ne znaju šta su gače.

dolaskom na dejt point dočeka nas je šef sale koji nam je zaželija ugodnu večer. ulaskom u salu zapljusnuo me val nekih prošlih vremena, sve je podsjećalo na sale za ples iz sedamdesetih i osamdesetih godina, pod sale bio je parket slagan na riblju kost, sve biva još interesantnije kada se zna da je prostor bila bivša vojarna jna, centralno mjesto zauzimala je, kako to i priliči takvom prostoru, muzika. kako smo kasnili lako smo našli svoj stol jer su ostali već zauzeli svoje pozicije, ukupno nas je za stolom bilo sedam (falija je još jedan šta je isto gleda utakmicu a nije ančin doktor), što je vrlo bitno imat na pameti za daljnje praćenje tijeka večere, kao i to da je tematska večer patke, ukupno je bilo negdi oko četrdesetak gostiju pretežno priko pedeset šta je isto tako bitno za razumijevanje doživljaja, ako se ne računa šest mlađih parova od kojih jedni sa ditetom vrtičke dobi. standardno se na stol iznija pršut i sir kojega je bilo obilato, ne može se reč da nije, i jedan mali pladanj sa dva kupa paštete od pačje jetrice. e upravo je ta pašteta nešto šta ni u kom slučaju nije moglo zadovoljit potrebe i apetit sudionika okruglog stola. naime, ta dva mala kupa su izgledala ka sise sa jednim kaparom na vrhu poput bradavica, da su bar bile petice a ne dvojke još bi se bili i omrsili, vako je tribalo tražit repete, a jebi ga.

nakon prvog slijeda zasvirala je muzika. na podij je izašao jedan vremešni par i ništa to ne bi bilo čudno da nisu plesali do kraja svirke kada su već svi napustili plesni prostor, otišli su tek kada je muzičar najavio drugi slijed jela. u drugom slijedu je bio čobanac sa elementima divljači i rižot od patke. piče se moglo birat oš vino od četrdeset kuna il ono od šezdeset, piva je bila standardna, karlovačko il ožujsko. rižota je bilo u izobilju dok je čobanca opet tribalo tražit repete. nakon drugog slijeda opet je zasvirala muzika i opet su ono dvoje vremešnih izašli prvi plesat što je izazvalo sumnju pa smo šefika i ja zaključili da su oni ubačeni elementi, potvrda te tvrdnje je došla vrlo brzo, niko osim njih nije plesao, a šefika je uz to primjetila da gospođa ima profesionalne plesne cipelice.

ubrzo je uslijedio i treći slijed. red je došao i na zvijezdu večeri, patku na solinski način. na stol su iznešene dvije portade, jedna puna pašticade sa kupovima od pure a druga puna njoka sa onim šta je ostalo od patke. patka je bila spremljena na divljač ali u nedovoljnoj količini da sedam ljudi ima šta pojest iako je njoka bilo u izobilju, uslijedio je, vjerojatno već i pogađate, poziv na repete nakon kojih nam je obznanjeno kao i u slučaju paštete da je to zadnje i da nema više, očito nisu uspili uloviti one patke iz preleta. ubrzo nakon zasvirala je muzika i na podij su izašli ubačeni elementi. dok su oni tako animirali goste pozivajući ih na ples konobari su raznosili desert, neko je dobio štrudel od sira, neko oni od jabuke, a bilo je i onih, ka moja šefika, koji su ostali bez deserta jer nisu bili za stolom kad se dijelio. repete se nisu tražile.

sve u svemu jedna nezaboravna večer koja me je vratila trideset godina unatrag yes

Post je objavljen 24.01.2018. u 12:53 sati.