Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/misto-di-se-dalmacija-i-kontin

Marketing

Muffini....Muffini života?

Heej ekipaaa! Novi post! Jučer sam baš razmišljala što da novo pišem,a da bude zanimljivo, kreativno i da od nikoga nisam ukrala ideju za moj novi post.Hvala ekipi,iskusnim blogerima na komentarima ispod mog zadnjeg posta.Puno mi to znači,ohrabrili ste me da nastavim pisati , da nastavim živjeti u kutiću mog Mista za uživanje. Znam , put koji moram prijeći je trnovit,ali ja znam da ja to mogu i da ću uspjeti,samo se moram truditi i ustrajati u onome što želim od svog života.

HMMMMM...Zanima li vas možda što sam ja to zamislila za vas,koju to temu sam izabrala za današnje pisanje?Životna je,ali kulinarsaka,slastičarska ,gastro..Pisat ću o Maffinima života,znam nije vam jasno o ćemu pišem,ali mašta radi svašta. Inače, pratim blog Vremenski putnik,blog Sare Podrug koja ima zanimljive i kreativne ideje,pa sam i ja uključila svoj kreativni mozgić i osmislila moju današnju temu.Idemooo vidjeti što sam ja to zakuhala!partyparty

Jeste li se ikada zapitali, znam glupo je ,ali za vas koji živite u vječnoj mašti,negdje na drugom svijetu ,daleko od ovog zemaljskog života, MOŽE LI KOLAČ ILI TORTA PRIKAZIVATI ŽIVOT?Pokušajte zamisliti, razmislite o ovom mom mišljenju, uzmite svoj najdraži kolač ili tortu i usporedite ga kao svoj život? Ah, da reći ču vam i kako sam i ja zamislila svoj kolač života,kako on stvarno živi.Zapravo, ja sam zamislila muffine, Obožavam ih jesti,a kako moj muffin izgleda u životu.....Sama mašta. Ako,se čudite zašto sam tako luda , zahvalite spisateljici Neni Lončar,jer sam upravo jučer pročitala njezinu maštovitu knjigu....SVE O EVIIthumbupthumbupthumbup

Idemo na moje muffine....Recept,pa daaaa.....Prava sam kuharica života! Bez recepta ništa...Nisam za stavljanje sastojaka od prilike i kako tko želi...
4 cijela jaja
1 šalica šećera
1 šalica mlijeka
2 šalice mekog brašna
1 kvasac



Pitate se, sigurno ,a gdje je postupak? Pa , život je i tako i tako nepredvidiv , da bilo kakav redosljed radnje nema smisla.
Prvo nam trebaju košarice za maffine, u životu mi bi to rekli,dobro ne bi vi ,ali ja bi rekla trebaju nam roditelji,trebaju nam njihove ruke u koje ćemo pasti kada smo umorni. A što su to jaja u životu? Pa , jaja može biti naša osobnost,mi , naše tijelo , sve što na neki način opisuje nas.Ljubav prema nekim stvarima, predmetima , osobama,naše mane i vrline...Jaja to smo mi. Šećer je osmijeh. Osmijehom zasladimo svoj život, nas , druge ljude oko sebe.Kažu da je osmijeh najbolja šminka na licu.Pa, i je!Taj šećer maffinu daje neki poseban i ukusan okus ,pa tako i nama u životu.


Mlijeko ....Hmmmmmm....Pa mlijeko je u našem životu duša.Znate zašto sam tako pomislila? Svi zapravo kažu da kada smo tek rođeni da nam je duša čista i bijela, a životom se uprlja.Kod nekog malo manje,kod nekog malo više, Sve to ide po zaslugama,kako su davali,koliko su bili pošteni , koliko su bili zli....Sve po zaslugama....Na kraju duša umjesto običnog, kravljeg mlijeka postane čokoladno..Netko ima malo više, a netko manje kakaa u sebi.party Što ga je više , znači li to da smo bili zli?
Brašno...Zamislila sam da su tu prijatelji.Oni tvoj život nekako povezuju,čine ga ljepšim mjestom. Potrebni su ti, smijeju se sa tobom,tu su kada ti je najpotrebnije...Plaču,brišu ti suze, stoje uz tebe....Ali,to rade oni pravi...Za muffine nam treba meko brašno i sam to je ispravno,a ako dodamo oštro brašno , to nije to...To oštro brašno su zapravo nepotrebni i krivi , zli ljudi u tvom životu.Iako su zli , uz sebe nose nešto dobro,a to je da povrijeđeni ljude nose sa sobom naučenu lekciju pravog prijateljstva, i značenje nje iste.