Evo me konačno da Vam zaželim sve najbolje u Novoj 2018. neka Vam bude bolja i zdravija.
Ja sam još na keksićima, moram si to zapisati, iako sam ispraznila i podijelila sve zalihe i krećem u nove pobjede.
Naravno da su me i ovi keksići oborili s nogu, mogu oni i u druge dane a ne samo za Božić. U njima su preprženi mljeveni lješnjaci jer ih ja obožavam i jer ih kupim od jednog OPG nakon njihove berbe, ali isto tako možete staviti orahe ili bademe-
SASTOJCI
180g maslaca
100g šećera u prahu
1 jaje
300g oštrog brašna
70g mljevenih lješnjaka
2 velike žlice kakaa
1/2 male žličice cimeta
NADJEV
200g tamne čokolade
5 velikih žlica slatkog vrhnja
4 velike žlice mljevenog speculas keksa
Miksati maslac, šećer i jaje te nakon toga dodati i ostale sastojke. Podijeliti masu na dva dijela i u jedan dodati kakao. Pomoću slastičarske šprice sa zvjezdastim nastavkom raditi prutiće cca 5 cm. Peći na 170 C oko 10 min
Napraviti ganash od čokolade i vrhnja i u to dodati mljeveni keks. Spajati svijetle keksiće zajedno kao i tamne.
Također se može spajati samo nutelom ili sličnim namazom.
Ostaviti da se malo prosuše i nakon toga složiti u limenu posudu. mogu stajati do 3 tjedna.