Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Nova Godina...

Nova Godina
Pripreme su počele u velikom stilu.
Dobro, možda i nisu, ali tako se kaže.
Treba ispratiti dostojno Staru, a dočekati Novu.
Veče kao veče, počelo obično kao i svaka smena generacija. Stara se uskopečila, ne ide joj se. Sprema se za proslavu nadajući se da će je ljudi zadržati i neće primiti naslednicu. Tu je govor. Možda neće biti oproštajan.
Noć, tamna noć, Turci selo nisu zapalili ni svojim atakom, to jest nebrojnim serijama, pa malo mračno. Ispijmo čašu, ublažimo gorčinu.
Dobro je, ne vide joj se sve bore neuspeha, tužan, ili ljutit osmeh prevarenih neispunjenim obećanjima. Popijmo u to ime.
Pogleda svoje resore, zdravstvo, školstvo, i brzo čašu vina. Skrenu na puteve i ostale gradjevinske tandrmoljke. Popi još jednu čašu, pa još jednu za bolesne, pa jednu za niski standard, pa… jednu za svaki slučaj… Da je za sve popila bila bi Stara alkoholičar, ali nikad se ne zna zbog čega je to dobro.
Ona mlada, Nova, neiskusna, što bi se reklo nevina, gvirka i čeka da zasedne na tron.
Matoroj se kruna naherila, ali je još ne bi predala, evo, donela je i dobro, ljubavi puni sajtovi, obećanja kipe iz novina i sa TV, biće bolje, biće krenulo je… Stara pruža ruke ne bi se predala,nada se, pokušala je nije da nije, ali svi se okreću Mladoj, bujnih grudi, kratke suknje, zavodljivih pogleda…i sa njom će biti sve bolje, dobro, idealno… drugačije…
Iš…matora, nisi ni valjala i puni nade ozarenih lica smeškamo se, ljubimo, i ispijamo prvu čašu vina…




Post je objavljen 02.01.2018. u 11:13 sati.