Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Intermezzo

Kako se čovjek lako može navući na tanak led!

Danas nisam imao namjeru objavljivati post. Za sutra imam već pripremljen o nastupu Enesa Kiševića u emisiji Nu2.

Onda sam, 'lutajući bespućima naslovne stranice' ovog bloga uočio anketu koja je navodno otvorena još tamo 8. prosinca. Vidio sam ja nju, ali sam tek danas primijetio da se promijenila tema. Obično tema stoji ohoho vremena!

Čitam, pa sve mislim, ajde da kažem neku 'mudru' na tu temu, kad se o njoj već glasuje. Kako mi se ni jedan od ponuđenih odgovara nije uklapalo u ono što mislim o blagdanima, odlučih se na komentar, ili kako bi se to na haškom Sudu reklo: „izdvojeno mišljenje“. Zamišljeno, učinjeno, pa 'nadrvih' niže citirani esejčić (ha, ha, ha; opet moja pepotencija) o temi:

Blagdanski ugođaj u meni budi:


Ovi blagdanski ugođaji, kao i Uskršnji, u meni bude osjećaj kako je sva ta fertutma potpuni promašaj u odnosu na to što bi oni trebali biti.

Božić je za mene, iako nisam vjernik, obiteljski blagdan u kojem bi se trebala sastati šira obitelj (prvo, drugo i treće koljeno) kao što je i on simbol Isusove obitelji i njegovog rođenja.

Nova godina je za zabavu, pjesmu, ples i ufanje da će dolazeća godina biti bolja i pametnija od ove koja je prošla.

Uskrs je blagdan kad se priroda budi i kojeg bi ljudi trebali provesti u prirodi, igri na zraku, šetnji i uživanju u nadolazećem proljeću i ljetu.

Od svega toga, ova tri blagdana nemaju ništa, sve se svodi na ples oko 'Zlatnog teleta' pod geslom: trošiti, trošiti i samo trošiti. (parafraza Lenjinovog: učiti, učiti i samo učiti!)


'Nadrvih', dakle, to svoje razmišljanje, objavih ga i onda krenuh čitati ostale komentare.

Ne stigoh ih pročitati niti polovicu, kad uvidjeh da sam uplovio u krivu luku, u luku u kojoj su usidreni brodovi koji se meni uopće ne dopadaju. Odlučih se stoga smjerno (rekao bi Dedić u jednoj od svojih pjesama) povući i obrisati komentar bez ikakvog objašnjenja.

Al' ne lezi vraže! Ne možeš ti, dragi moj 'prepotentni' blogeru, samo tako odustati od onog što si 'nadrvio', treba obrazložiti zašto odustaješ. Pa kad je već tako, obrisah komentar kojeg ovdje objavih, a tamo, u onoj luci, ostavih na sidrištu brod s ovim teretom:

Napisah nešto, no onda vidjeh da sam uplovio u krivu luku, pa obrisah što mislim o blagdanskom ugođaju. Koga zanima može to što sam obrisao pročitati na mom blogu.



Post je objavljen 27.12.2017. u 18:43 sati.