Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Tesla, dječak iz budućnosti

Posjetih i najočekivaniju izložbu ove godine - Nikola Tesla - mind from the future.

Onaj tko očekuje gomilu faktografskih podataka o životu i djelu dotičnog znanstvenika, gomilu nacrta njegovih patenata i nekakvih nerazumljivih (khm, kako kome) fizičarskih formula sa brojkama i slovima (koja imaju svoje značenje), preporučam posjet wikipediji. Ova izložba, naime, stavlja veći naglasak na duh vremena u kojemu je Tesla živio i stvarao te na događaje koji su makar i posredno utjecali na njega.



Vaše putovanje kreće od simpatične djevojke koja vam daje vaš audiovodič (uključen u cijenu ulaznice), koji vam omogućuje snaći se u vremenskom stroju u koji ste upravo upali. Izložba je osmišljena kroz različite cjeline preteći Teslino djetinjstvo u Lici, školovanje po Europi te konačno, odlazak u Ameriku.



Riječ je o multimedijalnoj izložbi koja bi trebala moći zadovoljiti različite ukuse. Osim utjecaja povijesnih okolnosti na Teslu i Tesle na iste, bitan dio izložbe su djela inspirirana njegovim genijem i inovacije koje teže pomaknuti nas naprijed, kao što je Tesla svojedobno činio.



Cijena ulaznice je 80 kn, u našim okvirima ne baš povoljna, no izložbu zaista vrijedi vidjeti.

Pa, ako vas zanima što to ima s Teslom, hruštevima, Houdinijem i čudnovatim princezama, pohitajte u Meštrovićev paviljon!

Sretan Božić!

Ostanite kul,

Miroslav


Post je objavljen 26.12.2017. u 20:14 sati.