Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Vrijeme vinila (1)

Prije nekog vremena @Lastavica je prikazala seriju kolača koje je pripremila za slavu. Pokazao sam ih boljoj polovici, a ona će meni:
„Pa i mi se imamo čime pohvaliti!“

U čemu je kvaka 22? Ona i ja smo godinama za raznorazne svečanosti pekli torte i na njezinu želju ih svaki put slikali (srećom). Nakupilo se dosta toga, pa sam odlučio da u ovo pretprazničko vrijeme prikažemo štovanim štiocima ovog bloga naših ruku (i uma) djelo (i da se malo udaljim od mojih političkih tema po savjetu @broda u boci).

Kako su sve te slike iz vremena kad se nije slikalo pametnim telefonima i slike trpalo u lap, već je film razvijao i slike pravio fotograf, naslovih serijal „Vrijeme vinila“ po ugledu na radio emisiju na HR2 u kojoj se svako jutro emitira glazba iz vremena kad je nosač zvuka bio upravo vinil.

Nažalost, koliko smo marljivo radili torte, toliko smo bili lijeni upisivati vrijeme i povod. Na nekim će te i sami moći zaključiti kojim povodom su načinjene.

* * *
„Najprije nešto slano“, kaže moja mlađa snaha kad baka unucima ponudi kolače pa odlučih to ponuditi i vama.








A sad, nakon 'slanog', evo torti po izboru.


Ne znam da li je cvijet na tortu stavljen radi cvijeća na stolnjaku ili je obratno.


Pažljivi promatrač uočit će uz tortu i pisanice. Radi se o Uskrs-torti.


Ova je torta sigurno ispečena za nečiji 26. rođendan, ali čiji, ne zna se. Ako je slavljenik prepozna čitajući post, neka nam se javi. :-).


Kreatorica Barbika-tortom za rođendan ispunjava želju jedne od unučica.


Lako je, i sa malim IQ-om, zaključiti da je torta za deveti rođendan. Zna se čak i za koga, kćerku naših prijatelja, ljubimicu kreatorice.


Matematička-torta za završenu profesoricu matematike.


Tu je sve jasno, zar ne? Radi se o mom mlađem sinu i njegovoj supruzi. Zamislite, još su uvijek u braku :-).

(nastavit će se)


Post je objavljen 22.12.2017. u 15:55 sati.