Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Važna odluka DKOM-a korak je naprijed za Pelješki most

U postupku javne nabave nadzora nad izgradnjom mosta kopno - Pelješac s pristupnim cestama novi pravni moment dolazi kroz brzu odluku Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM), čime će se ovaj tender pomaknuti naprijed u smjeru izbora najboljeg ponuditelja, ali kako stvari stoje početkom iduće godine.
Komisija je poništila izmjene dokumentacije o nabavi od 24. studenog naručitelja Hrvatske ceste, što znači da se postupak može nastaviti nakon ispravljanja nejasnoća koje su posljedica nenamjernog propusta i bile su otklonjive i bez žalbenog postupka da se žalitelj obratio naručitelju za pojašnjenje, što se tvrdi od strane Hrvatskih cesta.
Kako je odluka objavljena jučer, a žalba je podnesena 4. prosinca, slučaj je riješen u 15-ak dana čime Komisija
potvrđuje brzinu u postupanju.
Predmet je zanimljiv i zato što je tvrtka Lipov gaj na četiri načina osporavala zakonitost dokumentacije, ali je na kraju u pogledu tri navoda odbijena jer je Komisija utvrdila da su oni bez osnova. A usvojen je, pak, onaj žalbeni navod koji je posljedica propusta naručitelja, ali je mogao biti otklonjen i bez žalbenog postupka, kako tvrde Hrvatske ceste, uz pretpostavku da je od njih zatraženo
pojašnjenje izmjene iznajmljivanje
stanova Beograd

Post je objavljen 21.12.2017. u 10:15 sati.